Cuenca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bus van Cuenca naar Guayaquil via NP Cajas

Cuenca,
Ecuador


Wil je met de bus van Cuenca naar Guayaquil, of vice versa, zorg dan dat je de bus die door Nationaal Park Cajas rijdt neemt. Deze doet er slechts 4 uur over en de andere 7 uur. Als je geluk hebt, dan heb je een waanzinnig uitzicht over het park, zowiezo een aanrader om een bezoek aan dit park te brengen.

Het park ligt op een grote hoogte (rond de 4.000 meter) en bestaat uit ontelbaar veel meertjes. De meertjes zijn allemaal aan elkaar doorverbonden, via beekjes, via watervallen, via ondergrondse stromen. In het park zijn de 'papier-bomen' te vinden, een speciaal soort die boven de boomgrens groeit. Als je door een bos van deze bomen wandelt, dan waan je je in een fairy tale forest! Wij hebben een dagtocht via [url="http://www.appulacta.com" target="_blank"]Appulacta reisburo[/url] geregeld en hebben een erg mooie wandeling met gids gelopen. Dit is aan te raden, de routes zijn aangegeven, maar soms lastig te vinden en de gids wijst je op veel planten en vogels en geeft je meer informatie over het park. Doe deze excursie niet als je nog niet aan de hoogte gewend bent!

Let wel op, als je de pech hebt dat het in het NP Cajas bewolkt is, dan is de busrit een ander verhaal. Doordat je op grote hoogte rijdt, gecombineerd met een bochtige bergweg en gecombineerd met een kachel die vol aan het blazen is omdat het buiten koud is, kan je een beetje last krijgen van reisziekte... voor in de bus hangen altijd zwarte plastic zakjes, je bent dus niet de enige!