Cuenca reisblogs

wie heeft de langste adem?

antwan was er (tot 08 mei 2010) Gepost op 24 okt 107 reacties

Na een korte vlucht vanuit Cuenca komen we weer terug in Quito, onze uitvalsbasis tijdens onze rondreis door Ecuador.
We hoeven dus alleen maar een taxi te regelen die ons naar ons hotel in het centrum van Quito zal brengen.
Bij de taxistandplaats is het nog vrij rustig en als er een taxi aan komt rijden stappen we in. We onderhandelen meteen over de prijs en de taxichauffeur vraagt $8,-. Nee, dat doen we niet want alle taxichauffeurs die ons de vorige keren vanaf het vliegveld tot ons hotel gebracht hebben vroegen maar $6,- en wij betalen niet meer en als de taxichauffeur dat niet wil dan zet hij ons er maar uit. Wij hebben in ons achterhoofd dat taxichauffeurs dat toch nooit doen maar deze man blijkt het daadwerkelijk te doen. Bij de vertrekhal worden wij dan ook met onze bagage afgezet.
En nu? We besluiten maar terug te gaan naar de aankomsthal en daar weer een taxi aan te houden. De rij bij de taxistandplaats is inmiddels vertienvoudigd en dat zal dus lang wachten worden en daar hebben we eigenlijk geen zin in. Dus wat nu?
We besluiten dan toch maar terug te lopen naar de vertrekhal en te kijken of we daar geen aankomende taxi kunnen regelen die ons mee wil nemen. “Onze” taxichauffeur blijkt daar echter ook nog te staan en komt weer op ons afgelopen. Voor $7,- wil hij ons wel naar ons hotel brengen. Nee, daar komt niets van in, $6,- en niet meer. We komen weer niet tot een deal en in de verte zien we al een andere taxi die richting ons gereden komt. Als de taxi ook nog eens stopt voor de vertrekhal en wij de taxichauffeur aan willen spreken om ons mee te nemen komt “onze” taxichauffeur toch tot inkeer en is hij bereid ons mee te nemen.
In razend tempo (met 120 km/uur, door Quito) brengt hij ons naar ons hotel waar we weer opgelucht adem kunnen halen na deze dollemansrit. We durfden niets meer te zeggen van deze dollemansrit aangezien hij ons al voor $6,- naar ons hotel bracht.

antwan Positie 100 (18454 p.) Lid sinds 15-09-2007 Foto's en tips: 1193 Blogs: 5 Fans: 27
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

muurvast op het strand
0 3
Gepost op 13 september
Chili Lake District
Mc Donalds of een treinticket?
0 8
Gepost op 01 september
Peru Cusco
Het leed dat hotelkamer heet
0 9
Gepost op 24 augustus
Argentinië Cordoba

Reacties bij deze blog

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Tja, dat krijg je ervan als je voor een duppie op de eerste rang wilt zitten ;-).

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Zo zie je maar aanhouden.Maar als het zo,n dodemansrit was als ik ook daar gezien hebt ben ik blij dat je het nog kan beschrijven.Sommige rijden daar als gekken!!

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Krent...

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Ben altijd zo verbaasd dat je in het buitenland zo op de centen let. Beslist iets wel of niet te doen of te kopen of niet; het gaat soms om een paar stuiver. De aanhouder wint zo zie je maar weer.

jhhuijs

Door: jhhuijs • Geplaatst op

Leuk dat het jullie gelukt is voor 6 dollar en uiteindelijk zeker 2 dollar fooi gegeven. Ik vind het zelf nl. erg leuk om het onderste uit de kan te halen en als het me lukt een goede fooi te geven.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.