Cotopaxi NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met de fiets van de vulkaan met The Biking Dutchman!

Cotopaxi NP,
Ecuador


Sommige mensen lopen naar de top van de Cotopaxi en sommige mensen fietsen vanaf de top naar beneden :-)
Dit laatste wordt aangeboden door [url="http://www.bikingdutchman.com/dutch/index.html" target="_blank"]The Biking Dutchman[/url] en dat is heel goed bevallen!

We zijn vanuit Quito vertrokken met een 4-wheeldrive en 6 mountainbikes op het dak. De gids was zeer professioneel en daarnaast super enthousiast en gepassioneerd over zijn werk. Bij de top aangekomen werden onze bikes afgesteld en begonnen we aan de afdaling door het wijdse landschap. Prachtig!

Onderweg een hele horde wilde paarden voorbij zien komen, kleine stroompjes overgestoken en geluncht in een desolaat landschap waar alleen het gezoem van een zeldzame vlieg de oorverdovende stilte verbrak. Een echte aanrader!

Je kunt kiezen uit een dagtrip of meerdaagse trips. Wij hadden gekozen voor een 2daagse tocht en hebben overnacht bij het Quilotoa kratermeer, om ook hier de volgende ochtend met de fiets af te dalen. We kwamen nu door een echt berglandschap, her en der wat dorpjes doorkruisend en genietend van de locale mensen die hier nog echt in traditionele kleding rond lopen.