Ecuador

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ecuador image

Ecuador

Ecuador
Zuid Amerika
Reizen

Boeken rondreis Ecuador zonder Nederlands reisbureau

De laatste jaren hebben wij mooie reizen mogen maken. Het virus heeft ons dan ook echt te pakken. Tijdens de vakantie begonnen we alweer te fantaseren wat de volgende bestemming zou zijn. Alle reizen werden door ons bijna compleet door reisorganisaties hier in Nederland georganiseerd. Wel zoals wij dit wilden. Individueel en veel tijd om ter plekke nog wat van de route af te wijken.

Helaas waren deze reizen niet zonder problemen. Chauffeurs die niet op kwamen dagen, huurauto's die te klein waren en/of hotelkamers van een andere kwaliteit dan besproken / verwacht. Daarnaast kwam dan nog eens het (langzame) inzicht dat de hotelkamer en tour prijs in het land zelf veel lager lagen dan wat wij moesten betalen.

Vanaf jongs af aan droomden wij letterlijk van de Galapagos eilanden. Maar de prijzen die Nederlandse reisbureaus rekenen lagen en liggen ver boven ons besteedbaar budget. Komt ook omdat wij geen echte backpackers zijn en van een beetje privacy houden en iets meer luxe willen dan basic.

Voor Ecuador hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en zijn gaan speuren op internet wat een reis moet kosten, georganiseerd door een reisbureau. En toen gaan sparen. Eerst een offerte voor de Galapagos en nagaan wat een trip nou zou kosten wanneer er rechtstreeks in Quito geboekt zou worden. Hier schrokken wij zo van, het scheelde zo minimaal 500 euro p.p.!

Vervolgens een vergelijk gedaan voor de Amazone. Wederom prijzen bekeken van Nederlandse bureaus. De vanaf prijzen waren in euro's meer dan de prijzen in dollars op de websites uit Ecuador. Hetzelfde voor de hotels.

Op dit moment zijn wij in de afrondende fase van onze voorbereiding op de vakantie. Wanneer alles goed gaat scheelt ons dit nu al meer dan 1000 euro p.p.. Daarnaast veel meer keus in boten, lodges en hotels dan in Nederland over het algemeen. De communicatie via email loopt tot nu prettig en snel vanuit Ecuador. Het voordeel van een Nederlands reisbureau is wel de SGR garantie. Maar is dat 2000 euro waard? Wanneer het mis gaat wel, maar voor ons is iedere reis een avontuur, zo ook de voorbereidingen en deze gok nemen we een keer.

Onze route begint nu in Quito, vervolgens naar de Galapagos voor een week. Via het Mindo Cloud forest en de Amazone met een huurauto richting Quenca. Geheel zelf geboekt en wij hebben er zin in.