Baños de Agua Santa

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Downhillen met de benenwagen

Baños de Agua Santa,
Ecuador


Baños de Agua Santa, een klein stadje in de Andes, aan de voet van de Tungurahua vulkaan.

Het stadje staat niet in de laatste plaats bekend vanwege Casa del Árbol waar je even als een klein kind heerlijk kunt schommelen. Boven een enorme afgrond wel te verstaan. Niet geschikt voor bangerikken.

Als je uitgeschommeld bent, kun je met de benenwagen afdalen langs een van de uitlopers van de Tungurahua vulkaan, richting Mirador La Virgen. Het wandelpad naar beneden is meer een geitenpaadje; het is smal en op sommige stukken ontzettend steil. Echt een uitdaging en goede wandelschoenen zijn hier echt een must. Maar, de uitzichten zijn fenomenaal en maken alles goed.

Boven de stad torent een Mariabeeld, waar de wandelroute ook langs komt. Het geeft een prachtig uitzicht over de vallei waarin Baños ligt. Vanaf daar volgt er nog een halfuur durend trappenparcours naar beneden.

Het is maar 5 km vanaf Casa del Árbol terug naar 'downtown' Baños, maar reken op flink verzuurde benen als je niet meer gewend bent dan de lekker vlakke Hollandse polders. Downhillen met de benenwagen in Baños is geen sinecure.