Ecuador Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Toegang Galápagos ingeperkt

Gepubliceerd: 11 apr 2007
0

De toegang tot de Galápagoseilanden voor de kust van Ecuador gaat flink ingeperkt worden, aldus de Ecuadoriaanse president Rafael Correa. Volgens de staatsman worden de beroemde eilanden ‘geteisterd door gevaar’. Toeristen én de bewoners zelf zouden de inheemse flora en fauna verstoren. De president heeft dan ook een decreet de deur uitgedaan die de toegang tot de eilanden enorm beperkt.

Correa wil een volkstelling laten houden, de vestiging van nieuwe inwoners tegengaan en het toerisme en luchtverkeer naar de Galápagoseilanden indammen. Deze eilanden, ten westen van Zuid-Amerika, zijn een nationaal park van Ecuador. De eilanden zijn geologisch gezien erg jong: enkele miljoenen jaren. Er komen veel unieke dieren en planten voor, die per eiland vaak enigszins verschillende soorten hebben gevormd. Charles Darwin bracht er enkele weken door voor onderzoek naar deze flora en fauna. Mede op basis hiervan ontwikkelde hij zijn beroemde evolutietheorie.


De laatste tijd zien we een trend: steeds meer landen geven slechts een beperkt aantal toeristen toegang tot toeristische natuurgebieden. Ook bij Machu Picchu (Peru) was dat eerder al het geval.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ecuador artikelen
Reisnieuws
7 plekken met te veel toeristen. Zo ontzie je ze

20 feb 2017, Populaire bestemmingen trekken ieder jaar veel bekijks. Sommige van die plaatsen doen er echter alles aan om toeristen te weren. Ze roepen strenge regels in het leven en staan nog maar een maximum aantal bezoekers toe. Misschien zijn deze alternat...

0
Reisnieuws
Welke heb jij gelopen? 's Werelds gaafste vulkaanwandelingen

26 okt 2016, Vulkanen kennen we in allerlei soorten en maten, stuk voor stuk zijn ze op hun eigen manier bijzonder. Deze natuurverschijnselen zijn op zich natuurlijk al indrukwekkend, maar de gaafste wandelingen maak je bij de volgende vijf vulkanen. Waar ben ...

7
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.