Colombia stekker

Colombia – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Colombia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Colombia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Colombia gebruikt kunnen worden zijn : Type A en B
Stekker A
Stekker B

Informatie over Colombia

'547523' door RobHoekstra '547523' door RobHoekstra

ColombiaCiudad Perdida

ColombiaCiudad Perdida

Kogi kindjes

Iets wat me is bij gebleven van de 4 daagse wandeltocht naar la ciudad perdida zijn de soms nog piepjonge Kogi kindjes die je daar helemaal alleen ziet ronddwalen. Dit meisje (ik schat een jaar of 4) liep ons op haar blote voetjes tegemoet. Ze droeg daarbij ook nog eens een baby op haar rug die ze middels een hoofdband op haar plek hield. De Kogi kennen het regenwoud op hun duimpje. En dat moet ook wel natuurlijk wanneer je je als peuter al moet kunnen redden in je eentje.

'545997' door RobHoekstra '545997' door RobHoekstra

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

De buitenwijken van..

Medellin is echt een te gekke stad vond ik. Waar het voorheen bekend stond als gevaarlijk staat het tegenwoordig vooral bekend als tamelijk rustig. Een mooi initiatief van een voormalig president was het bouwen van kabelbanen die de binnenstad verbinden met de op de heuvels gelegen buitenwijken. Het heeft ervoor gezorgd dat de arme mensen die ver tegen de heuvel opwonen vele malen sneller in de binnenstad kunnen zijn om er bijvoorbeeld te werken. Ook heeft het ervoor gezorgd dat er veel minder bende gerelateerde criminaliteit plaatsvindt omdat leden van verschillende gangs niet meer door elkaars

'539473' door SaarAnna '539473' door SaarAnna

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Villa de Leyva

Outdoor scenes: Villa de Leyva is een klein, authentiek en pittoresk stadje net buiten het drukke en hectische Bogota. De sfeer is veilig en gemoedelijk. Kenmerkend is het grote plein waar de kerk te zien is temidden van het achterliggende berglandschap. Als je door de bogen aan de zijkant kijkt heb je ook een prachtig perspectief. Dat vond deze hond ook!

Bekijk alle Colombia foto's en tips