San Andrés and Providencia

Foto door Reisreporter jopverheijen

Het vruchtbaarste deel van Centraal-Azië ligt in Kirgizië, Oezbekistan en Tadzjikistan. De Vallei van Fergana bekleedt een groot gedeelte hiervan. Dit enorme dal strekt zich uit van Oezbekistan tot aan Kirzigie, vlak voor de Chinese grens, waar de Tian Shan en de Pamir gebergtes samenkomen. De vallei is zo breed dat je de overkant maar zelden te zien krijgt. De Vallei van Fergana is ook een stuk van de oude Zijderoute.

Informatie over San Andrés and Providencia

Beste foto's & tips van San Andrés and Providencia

'1103364' door jopverheijen '1103364' door jopverheijen

ColombiaSan Andrés and Providencia

ColombiaSan Andrés and Providencia

Relaxen doe je zo

jopverheijen

San Andres, Colombia. Mijn eerste keer op een Caribisch eiland. Iedere dag mooi weer en na het vinden van dit rustige en idyllische plekje waren we hier niet meer weg te slaan. Een beetje uit de richting, in een bocht waar iedereen voorbij rijdt. Geen hordes mensen, geen zeewier, geen harde muziek. Nee, hier heb je genoeg aan een hangmat, een goed boek, verse kokosnoot en een snorkel.

'1111074' door jopverheijen '1111074' door jopverheijen

ColombiaSan Andrés and Providencia

ColombiaSan Andrés and Providencia

Lekker uitwaaien op..

jopverheijen

Na een reis van 11 weken hebben we onszelf een weekje zon, zee en strand op San Andres cadeau gedaan. Dit kleine eiland hoort samen met Providencia (90km verderop) bij Colombia, ondanks dat ze dichterbij Nicaragua liggen. We verbleven op San Andres aan de rustige westkust en daar huurden we een scooter bij ons accommodatie. Het drukken noorden lieten we achter ons en zo kwamen we na een tijdje aan op het zuidelijkste stukje van het eiland waar wat tentjes zaten. We besloten verder te rijden en na het passeren van locals die kokosnoten uit de bomen aan het halen waren kwamen we op dit stukje asfalt uit. Vrijwel niemand te zien (op de foto niemand ;)), zon, blauwe lucht, palmbomen en een lekker briesje. Wat was het fijn om er te zijn en er aan terug te denken. Hopelijk komen deze tijden snel weer terug!

Laat kaart zien