Colombia reviews

Kies een categorie

Stad
9
Colombia
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Adrie was hier in januari 2016

Colombia daar hebben we meerdere dagen de tempels bezocht. Er zijn er zoveel dat je er weken over zou doen om ze allemaal te bezoeken. Wij hebben ervoor gekozen om een riskja te huren en ons rond te laten rijden. Er waren een aantal tempels die we zo wie zo wilden zien. Maar er waren ook onbekende tempels. Allemaal zo anders en zo prachtig. Ik raad je wel aan ga op eigen gelegenheid. Zo dat je alles op je eigen tempo kan bekijken genieten. Echt fantastisch.

uniek
ga ook nog onbekende tempels
Review geplaatst op 09 februari, 2017 Land
9
Colombia
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
Xavier was hier in december 2016

The only risk ...is wanting to stay! Vele landen geven aan dat ze het mooiste van de wereld zijn doch Colombia mag hier teecht aanspraak op maken: de verscheidenheid gaande van Andes gebergte over koffieregio naar ofwel Amazone gebied in zuiden of Caraiben in het Noorden of Atlantische oceaan in het Westen ... Colombia biedt het allemaal! Maar vooral de mentaliteit van de Colombianen is heel positief, zij worden niet voor niets de gelikkigste mensen van de wereld genoemd na hun woelige periode waard drugsgeweld en paramilitaire groeperingen het land bezoedelden ... nu een stad als Medellin de aandacht trekt als meest innovatieve stad ter wereld! De koffieregio blijft adembenemend mooi met de. Cocora vallei als pronkstuk met zijn palmbomen die wel tot 70m hoogte hzlen! Tot slot eindig altijd je Colombia resinmer Cartagena de Ikdias aan de Caraibische Zee waar zalige temperaturen mixen met het koloniaal verleden waarvan het oude stadsgedeelte perfect bewaard Is gebleven als UNESCO beschermd Patrimonium waar je alsnhet ware door een levend museum loopt! Te vergelijken met Havana maar dan wel veel intacter en gerenoveerd of een beetje als Miami door feit dat de stad enorm is uitgegroeid met wolkenkrabbers en er altijd wel een rumba of Partygevoel opsteekt!

Verscheidenheid, natuur, bevolking, cultuur Food
Transport
Review geplaatst op 18 januari, 2017 Land
9
Ciudad Perdida (Colombia)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
RobHoekstra was hier in november 2016

Het hoogtepunt van mijn trip naar Colombia was ee vierdaagse trekking naar la Ciudad Perdida. De pittige tocht er naartoe is minstens zo indrukwekkend als the lost city itself. Het vergt een redelijke conditie maar was minder zwaar dan ik van te voren had gedacht. Onderweg kom je door dichte jungle en passeer je interessante indianendorpjes. Op de derde dag bereik je dan, na 1200 traptreden stijl omhoog, de verloren stad. Een plek die ik niet had willen missen.

Alleen bereikbaar per voet. Nog niet zo heel toeristisch. Prachtige natuur. Interessante indianen cultuur. Goed voor de conditie. Slecht te bereiken
Muggen. Natte kleren.
Review geplaatst op 08 december, 2016 Stad
9
Cartagena (Colombia)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Fransvdg was hier in december 2013

Inderdaad, het is ver weg. Maar als je ooit de kans krijgt om er naar toe te gaan, dan zou ik dat zeker doen. Cartagena de Indias is een mooie stad in Colombia. Zelf belandde ik er dankzij een cruise. Dan kom je echt op een prachtige manier in de stad aan. De Spanjaarden stichtten Cartagena in 1533. De mooie binnenstad laat nu nog steeds het Spaanse koloniale verleden zien. De kathedraal en de kerken zijn er beslist een bezoek waard, net als de oude forten en de stadsmuren. Die forten en muren hebben heel wat te verduren gehad, omdat de Spanjaarden de haven gebruikten voor de Zilvervloot. Buitenlandse troepen waren echter niet in staat om de stad definitief in handen te krijgen. De muren zijn dus van goede kwaliteit. In het paleis van de Spaanse Inquisitie krijg je een heel goed beeld van de manier waarop de Spanjaarden hier de baas speelden, want hun gruwelijke martelpraktijken worden er duidelijk zichtbaar gemaakt. Ga als je in Cartagena bent ook zeker even bij het beeld van India Catalina kijken. Deze Indiaanse vrouw werd meegenomen naar Santo Domingo, moest trouwen met een Spanjaard, leerde zo Spaans en kon daarna de Spanjaarden haar Indiaanse talen aanleren. Daar hebben de Spanjaarden eeuwenlang plezier van gehad……

de ligging als je met de boot aan komt. historische gebouwen fijn klimaat prettige sfeer in de binnenstad
ver weg....
Review geplaatst op 01 oktober, 2016 Stad
  • Pagina 1 van de 1