Colombia image
Colombia image Colombia image

Colombia

Reviews

Colombia
Zuid Amerika
Loesinge

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
9
Colombia Medellin
Mijn eerste ervaring met Colombia, maar de tweede grote stad die ik aandeed naast Bogota. Medellin is duidelijk een veel groenere stad dan Bogota, wat het ook een paar aantrekkelijker maakt. De stad bruist van geschiedenis, gaande van de oorspronkelijke stammen tot de heerschappij van Pablo Escobar. De laatste hiervan is ook hetgeen waar bijna iedereen aan denkt als ze Medellin horen. Er is nog steeds veel te merken van zijn heerschappij, vooral in de wijk die hij zelf heeft gebouwd voor de lokale bevolking. Ik wil deze geschiedenis natuurlijk niet verheerlijken, maar het blijft wel interessant om hierover te leren. Ook commune 13, ooit bekend als gevaarlijkste wijk ter wereld, is ondertussen één van de veiligste plaatsen. Ook de perfecte plaats om te genieten van lokale street art en street food. Je merkt dat het toeristisch is geworden, maar zeker een bezoek waard. Medellin is een vrij jonge stad en dat merk je duidelijk aan de verschillende restaurants en trendy winkels die hier opduiken.
Stad
  • street food en street art
  • makkelijk bereikbaar
  • groene stad
  • jong en modern
  • rijke geschiedenis
  • weinig engels gesproken
  • nog steeds veel (goedkope) drugs aanwezig
Review geplaatst op 2020-07-06
5
Colombia San Andrés and Providencia
Colombia stijgt op de lijst van veel reizigers. Men zoekt naar plekken die je kunt ontdekken, zonder daar met honderden andere toeristen rond te lopen. Tierradentro is zo'n plek. Het is de tweede archeologische site van het land waar hypogea (grafkelders) en monumentale beelden zijn gevonden. Toch wemelt het er niet van de toeristen (tijdens mijn bezoek drie andere bezoekers). Het is een plek waar je historie en actief bezig zijn(wandeling van een aantal uur) kunt combineren. Er zijn ondergrondse grafkelders te vinden. Door wie ze zijn gebouwd, hoe en wanneer is nog steeds een raadsel. De grafkelders en beelden liggen op verschillende plekken en hoogteniveaus. Goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel aan te raden. Vroeger waren de tombes onbeschermd, maar tegenwoordig liggen ze onder afdakjes en worden ze bewaakt. De tombes liggen onder de grond. In een smalle doorgang klim je op ongelijke treden van behoorlijke hoogte naar beneden en weer omhoog. Soms verdwijn je meer dan 7 meter onder de grond. Een zaklamp is nodig om de decoraties en de beschilderingen beneden te kunnen bekijken.Het gebied waarin de grafkelders liggen, is lang afgesloten geweest, omdat het er niet veilig was. De plek kan je bekoren als je van grafkelders en historie houdt.
Regio
  • Voor de liefhebber van graftombes
  • Gezien het de 2e archeologische site van het land is, moet je hem bezoeken
  • Actief gecombineerd met cultuur/historie
  • Nog een plek waar het niet wemelt van de toeristen
  • Het ligt wat afgelegen van de route
  • Zaklamp mee om de schilderingen beneden goed te kunnen bekijken
  • Je moet tegen kleine ruimten kunnen
  • Je moet goed ter been zijn
Review geplaatst op 2020-07-12
9
Colombia Filandia
Verrast door de schoonheid van de bergen van Filandia, kwamen we in het donker aan bij het Sierra Morena Eco Hotel. De volgende was een enorme verrassing: groene natuur! Paarden voor de ramen van onze kamer. Cowboys aan het werk met de paarden. Wie wil dit nou niet meemaken?! Lekker koffie drinken in de hangmat buiten bij het terras. Filandia heeft enorme kleurrijke huisjes en ligt rondom de koffiedriekhoek van Colombia. Er zijn nauwelijks toeristen, want die gaan vaak op reis naar het bekende Salento. Filandia staat ook bekend om de sfeervolle tentjes waar je koffie kunt drinken. Ga wandelen in de bergen met behulp van Maps.Me om niet te verdwalen. Geniet van het uitzicht op 'Mirador'. Laat je haar knippen in een bloemenwinkel. Koop een zakje macadamianoten voor 5000 COP. En geniet vooral van de spectaculaire uitzichten en het contact met de lokale bevolking.
Wandelroute Architectuur Cultuur Gebergte Highlight
  • Geen toeristen
Review geplaatst op 2020-01-30
9
Colombia
Adrie was hier 15 Mar 2018
Colombia daar hebben we meerdere dagen de tempels bezocht. Er zijn er zoveel dat je er weken over zou doen om ze allemaal te bezoeken. Wij hebben ervoor gekozen om een riskja te huren en ons rond te laten rijden. Er waren een aantal tempels die we zo wie zo wilden zien. Maar er waren ook onbekende tempels. Allemaal zo anders en zo prachtig. Ik raad je wel aan ga op eigen gelegenheid. Zo dat je alles op je eigen tempo kan bekijken genieten. Echt fantastisch.
Land
  • uniek
  • ga ook nog onbekende tempels
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Colombia
Tegenwoordig is La Guajira toeristisch bekend om zijn ruimte, woestijn en stranden en is het een zeer interessant deel van Colombia om te bezoeken. Vanwege het landschap, cultuur en ecologie. Het heeft nog steeds niet veel toeristische infrastructuur. Maar dit is waar je heen moet als je een heel ander Colombia wilt zien. La Guajira is het meest noordelijke deel van Colombia en grenst aan Venezuela, Aruba en Curaçao. La Guajira is altijd een van de meest onherbergzame, droge en arme delen van Colombia. Dit schiereiland, is het meest oostelijke deel van Colombia en Zuid-Amerika. Het werd voor het eerst gezien door een Europeaan in 1498 toen Alonso de Ojeda langs de kust van het schiereiland voer. Nu met de vrede komen er meer en meer reizigers naar dit prachtige en veelzijdige gebied. Dat soms meer aan de sahara doet denken dan aan Colombia. Lees het hele review hier: https://pionero.co/2018/01/29/la-guajira-het-echte-toeristische-verhaal
Land
  • Ongerept
  • Armoede
Review geplaatst op 2018-01-29
9
Colombia
Van 2 - 20 november 2017 hebben mijn vrouw en ik een rondreis gemaakt in Colombia in het Westelijk deel van het land. Van enig gevaar hebben wij niets gemerkt. Wel werd er verteld dat er in het Oosten van Colombia, in het oerwoud aan de grens met Venezuela, nog een kleine guerillagroep zit, de ELM. Eerder heeft de FARQ, de grootste guerillabeweging de wapens 3 jaar geleden ingeleverd en zit zelfs in de regering. Ook met de ELM zijn onderhandelingen aan de gang voor een wapenstilstand. Het enige wat je kunt verwachten in het Westen, dat de Indianen (3,8% van de bevolking) door wat onvrede over landverdeling, de weg soms blokkeren. Het leger houdt hier toezicht op. Ook onze reisleider Harold, een geboren Colombiaan, vertelde dat de ongeregeldheden achter de rug zijn. Tijdens al zijn rondreizen door het land heeft hij niets gemerkt van gevaar. Voor hem is Colombia gewoon veilig.
Land
  • Fantastisch en veilig land
  • Veel bergen en weinig tunnels, druk verkeer
Review geplaatst op 2017-11-30
9
Colombia
The only risk ...is wanting to stay! Vele landen geven aan dat ze het mooiste van de wereld zijn doch Colombia mag hier teecht aanspraak op maken: de verscheidenheid gaande van Andes gebergte over koffieregio naar ofwel Amazone gebied in zuiden of Caraiben in het Noorden of Atlantische oceaan in het Westen ... Colombia biedt het allemaal! Maar vooral de mentaliteit van de Colombianen is heel positief, zij worden niet voor niets de gelikkigste mensen van de wereld genoemd na hun woelige periode waard drugsgeweld en paramilitaire groeperingen het land bezoedelden ... nu een stad als Medellin de aandacht trekt als meest innovatieve stad ter wereld! De koffieregio blijft adembenemend mooi met de. Cocora vallei als pronkstuk met zijn palmbomen die wel tot 70m hoogte hzlen! Tot slot eindig altijd je Colombia resinmer Cartagena de Ikdias aan de Caraibische Zee waar zalige temperaturen mixen met het koloniaal verleden waarvan het oude stadsgedeelte perfect bewaard Is gebleven als UNESCO beschermd Patrimonium waar je alsnhet ware door een levend museum loopt! Te vergelijken met Havana maar dan wel veel intacter en gerenoveerd of een beetje als Miami door feit dat de stad enorm is uitgegroeid met wolkenkrabbers en er altijd wel een rumba of Partygevoel opsteekt!
Land
  • Verscheidenheid, natuur, bevolking, cultuur
  • Food
  • Transport
Review geplaatst op 2017-01-18
9
Colombia
Het hoogtepunt van mijn trip naar Colombia was ee vierdaagse trekking naar la Ciudad Perdida. De pittige tocht er naartoe is minstens zo indrukwekkend als the lost city itself. Het vergt een redelijke conditie maar was minder zwaar dan ik van te voren had gedacht. Onderweg kom je door dichte jungle en passeer je interessante indianendorpjes. Op de derde dag bereik je dan, na 1200 traptreden stijl omhoog, de verloren stad. Een plek die ik niet had willen missen.
Land
  • Alleen bereikbaar per voet.
  • Nog niet zo heel toeristisch.
  • Prachtige natuur.
  • Interessante indianen cultuur.
  • Goed voor de conditie.
  • Slecht te bereiken
  • Muggen.
  • Natte kleren.
Review geplaatst op 2016-12-08
9
Colombia Ciudad Perdida
Het hoogtepunt van mijn trip naar Colombia was ee vierdaagse trekking naar la Ciudad Perdida. De pittige tocht er naartoe is minstens zo indrukwekkend als the lost city itself. Het vergt een redelijke conditie maar was minder zwaar dan ik van te voren had gedacht. Onderweg kom je door dichte jungle en passeer je interessante indianendorpjes. Op de derde dag bereik je dan, na 1200 traptreden stijl omhoog, de verloren stad. Een plek die ik niet had willen missen.
Stad
  • Alleen bereikbaar per voet.
  • Nog niet zo heel toeristisch.
  • Prachtige natuur.
  • Interessante indianen cultuur.
  • Goed voor de conditie.
  • Slecht te bereiken
  • Muggen.
  • Natte kleren.
Review geplaatst op 2016-12-08
9
Colombia
Colombia daar hebben we meerdere dagen de tempels bezocht. Er zijn er zoveel dat je er weken over zou doen om ze allemaal te bezoeken. Wij hebben ervoor gekozen om een riskja te huren en ons rond te laten rijden. Er waren een aantal tempels die we zo wie zo wilden zien. Maar er waren ook onbekende tempels. Allemaal zo anders en zo prachtig. Ik raad je wel aan ga op eigen gelegenheid. Zo dat je alles op je eigen tempo kan bekijken genieten. Echt fantastisch.
Land
  • uniek
  • ga ook nog onbekende tempels
Review geplaatst op 2017-02-09
9
Colombia
Inderdaad, het is ver weg. Maar als je ooit de kans krijgt om er naar toe te gaan, dan zou ik dat zeker doen. Cartagena de Indias is een mooie stad in Colombia. Zelf belandde ik er dankzij een cruise. Dan kom je echt op een prachtige manier in de stad aan. De Spanjaarden stichtten Cartagena in 1533. De mooie binnenstad laat nu nog steeds het Spaanse koloniale verleden zien. De kathedraal en de kerken zijn er beslist een bezoek waard, net als de oude forten en de stadsmuren. Die forten en muren hebben heel wat te verduren gehad, omdat de Spanjaarden de haven gebruikten voor de Zilvervloot. Buitenlandse troepen waren echter niet in staat om de stad definitief in handen te krijgen. De muren zijn dus van goede kwaliteit. In het paleis van de Spaanse Inquisitie krijg je een heel goed beeld van de manier waarop de Spanjaarden hier de baas speelden, want hun gruwelijke martelpraktijken worden er duidelijk zichtbaar gemaakt. Ga als je in Cartagena bent ook zeker even bij het beeld van India Catalina kijken. Deze Indiaanse vrouw werd meegenomen naar Santo Domingo, moest trouwen met een Spanjaard, leerde zo Spaans en kon daarna de Spanjaarden haar Indiaanse talen aanleren. Daar hebben de Spanjaarden eeuwenlang plezier van gehad……
Land
  • de ligging als je met de boot aan komt.
  • historische gebouwen
  • fijn klimaat
  • prettige sfeer in de binnenstad
  • ver weg....
Review geplaatst op 2016-10-01