Colombia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De rivier van de 5 kleuren

Colombia


De regenboog zie je normaal in de lucht, maar je kunt hem ook terugvinden in Caño Cristales - de rivier van de 5 kleuren – in het nationaal park Sierra de la Macarena.

Een vlucht (met Satena) van 50 minuten vanaf Bogota brengt je er: La Macarena, toegangspoort tot Caño Cristales. Een aantal jaar geleden was dit nog een no-go-zone. La Macarena speelde een discutabele hoofdrol in de coca-productie. Broeierig is het nog altijd, maar inmiddels alleen door de lage ligging; het gebied is vrij toegankelijk voor toeristen.

Een dag of drie heb je nodig om het nationale park Sierra de la Macarena volledig in je op te nemen. Neem de ochtendvlucht en check in een hotelletje in La Macarena. Dan de wandelschoenen aan om op een eerste ontdekkingstocht te gaan langs Río Guayabero tot Caño Cristales. Bij Caño Cristales aangekomen, zul je je ogen niet geloven. Deze rivier neemt steeds andere kleuren aan. Fel rood, geel, groen, blauw en zwart; ze zijn werk van de Macarena Claveria, een onderwaterplantje dat in de regenboog zijn grote voorbeeld ziet.

Elke zijtak van de rivier lijkt nog mooier dan de andere. Hier zou je wel weken willen blijven.

Reisinfo
Beste reistijd: midden mei tot begin December
Klimaat: warm en vochtig
Vaccinaties: gele koorts vaccinaties verplicht