Colombia reisblogs

Horseback riding in San Agustin

thewanderer was er (tot 16 dec 2007) Gepost op 11 apr 1011 reacties

San Agustin, een kleine stad in het binnenland van Colombia met een lange historie. De stad is vernoemd naar de pre-Colombiaanse San Agustin indianen cultuur en heeft een plaats verdiend op de Unesco werelderfgoed lijst.

Het is vroeg, na een koude douche en licht ontbijt wandel ik met mijn reisgenoot van de dag richting het vertrek punt. Het duurt niet lang voordat we hoefgetrappel horen en de 'horseman' met de paarden aan komt rijden.

Ik probeer mij te herinneren wanneer ik ooit op een paard heb gezeten. De gedachten gaan terug naar mijn kindertijd. Echt spannend was dat niet. De dierentuin, een klein rondje op een paard en dat was het. Nu komt staat 'horseman' voor ons met de paarden waarmee we door het heuvellandschap van San Agustin gaan rijden.

Met een beetje hulp beklim ik een beetje onwennig de grootste van de twee paarden. In mij heerst het idee dat ik op een gigantisch groot paard zit, terwijl de foto's na afloop een heel ander beeld geven en zelfs reacties oproepen als, “oh, wat zielig voor dat paard”.

De rit begint rustig, in een stralende zon, rijdend door het prachtige heuvelachtige Colombiaanse landschap. Met de inwendige rust is het helaas snel gedaan. De diepte, de stijle helling naar beneden boezemt me angst in. Tegelijkertijd probeer ik mezelf te overtuigen te vertrouwen op het paard... Veel keuze heb ik ook niet en onderga de afdaling.

Terwijl de adrenaline door mijn aderen stroomt geniet ik. Van het uitzicht, de beleving. Beneden aangekomen zien we de eerste eeuwenoude gravures in de rotsen in dit prachtige landschap. We kijken uit op watervallen, een prachtig dal en een waanzinnig heuvellandschap(zie foto's). Wat gaaf!!!

We gaan verder, rijdende door dit uitzonderlijke gebied en bezoeken nog diverse archeologische vondsten. Al vind ik persoonlijk het landschap indrukwekkender dan de verschillende beelden.

De rit is soms erg enerverend, vooral wanneer mijn paard spontaan van een drafje in een galop overgaat. Hierop trek ik de teugels stevig aan. Het grootste schrikmoment beleef ik op het moment dat tijdens een afdaling één van de benen van het paard wegglijdt. Opgelucht haal ik adem wanneer het paard met mij op de rug op de been blijft. Aangekomen op het eindpunt nemen we afscheid van de 'horseman' en wandelen met 'kromme benen' het national park in om verder te genieten van dit prachtige gebied!

Horseback riding in San Agustin, een absolute top ervaring!

thewanderer Positie 15449 (0 p.) Lid sinds 09-08-2009 Foto's en tips: 165 Blogs: 16 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Het paard oogt toch kleiner op de foto... Of is het perspectief?
blogfoto nr. 2
één van de beelden aan het begin van de tocht
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tafelberg: "king of the world"
3 3
Gepost op 29 augustus
Suriname Jungle
Zwemmen, tussen piranha's en kaaimannen, met.....
3 5
Gepost op 05 maart
Bolivia Beni

Reacties bij deze blog

leonvanmaenen

Door: leonvanmaenen • Geplaatst op

Dat is nog eens een avontuurlijke reiservaring. Mooi beschreven en gefeliciteerd met de blog van de week.

reysigers

Door: reysigers • Geplaatst op

Goed en leuk verhaal!! Gefeliciteerd!!!!

movos

Door: movos • Geplaatst op

Een heerlijk verhaal!! Al zal dat arme paardje daar misschien anders over gedacht hebben ;-))
Gefeliciteerd met je blog van de week!!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Gefeliciteerd met je blog van de week. Goed en spannend beschreven!

Leeu

Door: Leeu • Geplaatst op

Leuk verhaal en gefeliciteerd met je blog van de week!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.