Popayán

Popayán is de hoofdstad van het Popayánanse departement Cauca, gelegen in het oosten van het land. Enkele highlights zijn El Morro de Tulcán, Caldas Park en de klokkentoren. Maar neem ook zeker een kijkje bij de Santuario Nuestra Sra De Las Lajas. Deze kerk is gebouwd tegen een rots aan op een brug in een vallei.

Informatie over Popayán

Beste foto's & tips van Popayán

'507163' door colombiablog '507163' door colombiablog

ColombiaPopayán

ColombiaPopayán

Zuid-Colombia: Pasto

colombiablog

In het zuiden van Colombia, dicht bij de grens met Ecuador, ligt Pasto. Een plek waar ze carnaval groots vieren. Carnaval de Negros y Blanco Van 3 tot en met 7 januari barst het elk jaar weer los: het Carnaval de Negros y Blanco. Het zuidcolombiaanse provinciestadje Pasto is dan even een van de belangrijkste steden van Colombia. Want als zelfs de president op bezoek komt, dan weet je het wel. Vijf dagen carnaval De carnavalsweek kent een vaste opbouw met een onder meer een kindercarnaval, een carnavalsstoet die in het teken staat van folklore en een afsluitende tocht door de straten van Pasto op 7 januari. Het Carnaval van Zwart en Wit, speelt zich af op 5 en 6 januari. De vijfde dag van het nieuwe jaar is de dag van de Negros. In de tijd dat Colombia nog slavenarbeid kende, werd op die dag een dreigende opstand de kop ingedrukt door de slaven een dag vrij te geven. Waar op 5 januari zwart de prominente kleur is - iedereen is zwart gesminckt en diverse locaties in de stad zijn met zwart behangen – voert op 6 januari wit de boventoon. Zeepsop Voor de doorgewinterde carnavalvierders is er in Pasto genoeg te beleven elke eerste week van januari. Wie één dagje carnaval wel genoeg lijkt, kan echter ook met een gerust hart naar Pasto afreizen. Al is het maar omdat tijdens de carnavalsweek op elke straathoek wel een zeepsop-gevecht plaatsvindt (iedereen is gewapend met een spuitbus waar slierten zeepsop uit komen). Koop een spuitbus en doe mee. Las Lajas Maar Pasto is ook een prima uitvalsbasis voor een dagtrip naar Las Lajas. De imposante basiliek in Gothische stijl is gebouwd in een kloof. Met een diepe afgrond – de brug rijst 50 meter op uit de diepte - en een waterval als decor, had het zo mee kunnen doen in de Lord of the Rings-filmtrilogie. Maagd Maria Las Lajas in de huidige vorm staat er pas sinds 1949, maar de plek waar de basiliek is gebouwd, is als sinds 1754 een bedevaartsoort. Het verhaal gaat dat in dat jaar een moeder met haar doofstomme dochter in de kloof schuilde voor onweer. Toen het onweer het silhouette van de Maagd Maria op een rots toonde, begon de dochter voor het eerst te praten. Het kapeltje dat ter ere van dat wonder werd gebouwd is inmiddels uitgegroeid tot Las Lajas, naarbij het plaatsje Ipiales. De afbeelding op de steen is nog altijd zichtbaar.

'521991' door joostboerman '521991' door joostboerman

ColombiaPopayán

ColombiaPopayán

Santuario Nuestra Sra

joostboerman

Eergister avond waren we aan gekomen in het dorpje Ipiales om de volgende dag naar Ecuador te gaan. Buiten dit dorpje ongeveer 6 km en een bus rit van 1 dollar kom je aan bij Santuario Nuestra Sra De Las Lajas. Deze kerk is gebouwd tegen een rots aan op een brug in een vallei. Dit is echt een "must see" als je hier in de buurt bent. Wij hadden helaas een beetje regen maar dit heeft geen minut gestoord om dat het zon magie's gevoel is om hier rond te lopen. Raad aan om beetje op tijd te gaan rond 8 uur dan is er bijna niemand, alleen zo als je ziet zijn de honden nog aan het slapen. Vanuit Ipiales kan je een taxie pakken dit kost ook ongeveer 1 dollar naar de grens van Ecuador. Mis deze kerk niet als je van cultuur houd !!!!

'503578' door hardom '503578' door hardom

ColombiaPopayán

ColombiaPopayán

Catedral Nuestra...Se

hardom

Popayán staat bekend om zijn vele witte koloniale gebouwen. Op de foto zie je het centrale plein (Parque Caldas) met de kathedraal van het aartsbisdom. De kathedraal staat op de plek waar tot midden 19e eeuw een kathedraal uit 1594 heeft gestaan. Deze is op een deel van de klokkentoren na geheel door een aardbeving verwoest. Ook de huidige kathedraal is in 1983 net als vele andere historische gebouwen in de stad door een aardbeving getroffen. Er zijn toen vele slachtoffers gevallen. Inmiddels is de witte stad nagenoeg geheel gerestaureerd.

Laat kaart zien