Cartagena

Modderbad en Salsa-dansen

Emmmy was hier op 2013-10-11 Gepost op: 2013-11-05 0 reacties.
9 oktober 2013

Cartagena!! Als zijnde een stad vol historie, cultuur en bruisend nachtleven, is dit al lange tijd een geliefde bestemming voor reizigers. Deze Caribische stad staat op de UNESCO erfgoedlijst en wij zijn neergestreken in San Diego, de meest levendige wijk binnen de oude stadsmuren van Cartagena zoals deze ten tijde van de Spaanse kolonisatie zijn neergezet. Heerlijk om hier door de straten te slenteren en de sfeer in je op te nemen. Maar hallo zeg, wat is het hier achterlijk warm!!

We hadden al snel nieuwe vrienden gemaakt in ons hostel en met hen zijn we gaan eten bij El Balcon aan Plaza de San Diego (http://elbalconcartagena.com/) waar danseressen met zwierige jurken de boel opzweepten. De dikke man met blonde pruik die wild met zijn ontblootte bierpens heen en weer schudde op muziek van Shakira vond ik echte minder smakelijk...

10 oktober 2013

Op het menu van vandaag stond de moddervulkaan El Totumo.
Een uur rijden vanaf Cartagena doemde er een spitsvormige heuvel op.
Enkel in bikini beklommen we een steile trap naar de krater met daarin.... modder! :-)
De groep die voor ons gearriveed was, lag reeds wild spartelend in de drap te krioelen.

Nu wij! Nu wij!!
Na het afdalen van een trap aan de binnenzijde van de kraterwand, werden we door mannentjes de modder in gesleurd en gemasseerd. Het klinkt raar, maar dit was onderdeel van het programma. Na de massage mochten we nog heel even vrij spelen en daarna, HUP! Vulkaan uit en in mars naar de rivier. Daar werden we hardhandig schoon geschrobt door een paar vrouwtjes, precies zoals moeders dat vroeger deed (aldus de gids ter plekke).

Snel, snel!! Na de wasbeurt werden we als een op hol geslagen kudde weer netjes richting kleedruimte gedreven waar we nog snel een schijfje watermeloen naar binnen konden proppen terwijl we belaagd werden door masseurs, wasvrouwtjes en fotografen die allemaal natuurlijk geld wilden zien voor de verleende diensten. Nog nadruipend mezelf in mijn kleren gehesen en binnen het uur zaten we weer in het busje terug naar Cartagena.
Het was een bijzonder boeiende en vooral ook snelle beleving :-)

De avond besloten we in een heuze salsabar. 'Club Havana' is geen enkele zichzelf respecterende salsadanser vreemd en dus mochten ook wij een bezoekje hieraan niet aan ons voorbij laten gaan (kuch). Kwam die salsa cursus die ik op een blauwe maandag gevolgd heb toch ineens van pas!
0
0

Foto's bij dit blog

Cartagena
Makako hostel
Cartagena
Moddervulkaan El Totumo
Alle blogs van Emmmy
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.