Cartagena reisblogs

Het witte goud...

thewanderer was er (tot 05 jan 2008) Gepost op 08 jan 104 reacties

Colombia, onlosmakelijk verbonden met het witte goud. Dit tot spijt van vele colombianen, want deze mensen zijn zo trots op dit geweldige land. Cocaine heeft veel schade toegebracht, reputatie, financieel, ook tot het leven van de 'gewone' man/vrouw. Colombianen zijn gastvrij, vriendelijk en delen graag deze trots met de bezoekers van het land.

Cocaine, blijft nadrukkelijk aanwezig. Terwijl ik over straat loop in Cartagena word ik meerdere malen aangesproken met: "Hi my friend, how are you doing". Vervolgens krijg ik een kaartje toegeschoven met de mededeling dat ik werkelijk voor alles kan bellen, restaurants, clubs, trips, cocaine... De intentie is duidelijk!

De tropische warme kamer van het hostel deel ik met twee britse meiden, twee colombiaans/amerikaanse zussen en een duitse gozer. Op zich niets bijzonders. Je hebt wat contact, deelt je ervaringen, eet soms samen. Toch was het hier anders, het moge duidelijk zijn waarom. 's Nachts word ik wakker, zie één van de zussen rechtop in bed zitten. Natuurlijk valt haar prachtige lichaam me op, haar ontblote bovenlijf. Maar dat is niet waar mijn aandacht blijft hangen. Rillingen, over haar hele lichaam, wat maar door blijft gaan. Ergens heb ik met haar te doen, tegelijkertijd weet ik dat ik het los moet laten. Al vat ik de slaap weer moeilijk. Wanneer één van de britse meiden binnenkomt gaat ze daar naartoe. Do you have some.. Gelukkig voor haar, ze wordt voorzien in haar behoefte en haar lichaam keert weer tot rust.

De britse meiden denken dat het niet opvalt. Opvallender kan het bijna niet.. Ze gaan samen de badkamer in. Zitten daar een tijdje en komen vervolgens een beetje snotterend met een stuk toiletpapier in de hand naar buiten lopen. Wat zouden zij toch hebben gedaan? Her en der slingert wat toiletpapier met een beetje bloed. Hoe ver zullen ze al heen zijn? In hoeverre heeft de cocaine de controle over hen leven overgenomen?

Zelf heb ik serieus overwogen daar ook coke te gebruiken. Het is zo gemakkelijk te verkrijgen en kost werkelijk niets. Mede door hetgeen ik op de kamer van mijn hostel met die meiden meekreeg hier vanaf gezien.

Een ieder staat vrij een eigen invulling te geven aan een reis. Mocht je naar Colombia gaan en ook in aanraking komen met het witte goud, het is je eigen keuze om het te proberen. Vergeet alleen niet het land waar je te gast bent en dat dit witte goedje gehaat wordt door de Colombianen. Het heeft het land en de mensen zo veel pijn gedaan.

thewanderer Positie 15086 (0 p.) Lid sinds 09-08-2009 Foto's en tips: 165 Blogs: 16 Fans: 1
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tafelberg: "king of the world"
3 3
Gepost op 29 augustus
Suriname Jungle
Horseback riding in San Agustin
2 11
Gepost op 11 april
Colombia

Reacties bij deze blog

waterliefje

Door: waterliefje • Geplaatst op

goh, ik ben nu a 3 kee rin Colombia geweest en nog niet in aanraking gekomen met het witte goud :-)
Maar het bestaat net als hier in Nederland .....
Maar het is een heerlijk land om in rond te reizen en ik heb ook heerlijk genoten van elke reis ....

Deelsch

Door: Deelsch • Geplaatst op

Ook ik heb tijdens de tocht naar de Ciudad Perdida, was het 10 dollar?, betaald om te zien hoe je cocaine maakt, ja je bent toch nieuwsgierig. Ook had ik een binnenpretje als de Amerikanen in de groep smakelijke snuifgebaren maken bij een zak kalk met lust in hun ogen en zo op de foto gezet worden door hun mede reizigers, weten zij veel...Maar ik weet ook dat het geen goud is, ik heb het teveel om me heen gezien, het maakt je zo egocentrisch..Jammer inderdaad dat Colombia daar om bekend staat, het land is zo veel meer.. alleen ook ik heb me schuldig gemaakt om het in stand te houden voor de toeristen..

Lola

Door: Lola • Geplaatst op

Mooi openhartig verslag. Het is heel dubbel, enerzijds hebben ze het toerisme nodig en anderzijds dreigt een deel van de toeristen het toch al niet al te beste imago weer verder te verslechteren. Zonde en sneu... Het lijkt me een fantastisch land dat veel veiliger is dan men hier schijnt te denken en de mensen schijnen geweldig te zijn. Het staat hoog op mijn lijst!

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Wat heb je dit eerlijk en mooi geschreven!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.