Cartagena

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cartagena image

Convento Sto Domingo

Cartagena
Colombia
Theomeijer

Convento Sto Domingo

Nu zijn wij niet van die kerkgangers maar af en toe moet je het toch doen. Dus wij te voet vanuit Casa La Fe naar de kathedraal, genaamd Convento Sto Domingo, gelegen aan de Calle Sto Domingo. Werkelijk een indrukwekkend gebouw uit de jaren 1550. Je kan er voor kiezen om een reisleider te nemen of je krijgt een kastje om je nek met daarop per deel van de kerk een uitgebreide informatie ( Engels). Wij kozen dus voor het laatste, kan je zelf bepalen wat en hoe je het wilt doen. De historie is best wel spannend, van slavernij tot Satan, van instortende daken tijdens de bouw tot een fantastisch bouwwerk.

Een must see en vooral omdat het aan een plein gelegen is waar gedurende de dag de terrasjes vol lopen met toeristen en lokalen. Rond een uurtje of 5 in de middag komen de muziekanten, artiesten en natuurlijk de straat venters. Het is evenw ennen maar als je ze alle 15 wel aan je tafel hebt gehad dan laten ze je wel met rust. En wat leuk is, ze blijven lachen naar je, geen probleem als je niets koopt dus.

Ik stop hier wat foto's bij van de kathedraal, de rest vind je wel in een ander blog of in mijn foto map hier op mijn home page.

Theo

Foto's

3c048.jpg
3c048.jpg
Theomeijer
33da8.jpg
33da8.jpg
Theomeijer
ddadd.jpg
ddadd.jpg
Theomeijer