Caribische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Caribische kust image

La Guajira Colombia

Caribische kust
Colombia
Pionero

La Guajira Colombia

Tegenwoordig is La Guajira toeristisch bekend om zijn ruimte, woestijn en stranden en is het een zeer interessant deel van Colombia om te bezoeken. Vanwege het landschap, cultuur en ecologie. Het heeft nog steeds niet veel toeristische infrastructuur. Maar dit is waar je heen moet als je een heel ander Colombia wilt zien. La Guajira is het meest noordelijke deel van Colombia en grenst aan Venezuela, Aruba en Curaçao.

La Guajira is altijd een van de meest onherbergzame, droge en arme delen van Colombia. Dit schiereiland, is het meest oostelijke deel van Colombia en Zuid-Amerika. Het werd voor het eerst gezien door een Europeaan in 1498 toen Alonso de Ojeda langs de kust van het schiereiland voer.

Het was dichtbij het meest noordelijke puntje van het schiereiland, zeer dicht bij de plaats die nu Bahia Honda (Deep Bay) wordt genoemd, waar Alonso de Ojeda op zijn tweede reis in 1502 aan land ging en de eerste Europese nederzetting op deit contintent bouwde: Santa Cruz . Dat was genoemd naar de dag van Santa Cruz (3 mei) waarop hij voet aan land zette. De nederzetting bestond slechts drie maanden vanwege agressieve aanvallen op de Guajira-bevolking in het gebied en interne conflicten.

Tijdens de Spaanse koloniale tijd werd in Cabo de Vela een parelvissersonderneming opgezet. Deze handel bleef daar tot de 17e eeuw. In dit werk gebruikten de Spanjaarden slaven afkomstig uit Afrika. Later breidde de Afro-Colombiaanse gemeenschap zich uit naar Riohacha, waar ze werkten in de suiker-, tabak- en maïsteelt en de veeteelt. De parelvisserij stagneerde in de 17e eeuw. Lees het hele verslag hier: https://pionero.co/2018/01/29/la-guajira-het-echte-toeristische-verhaal

Foto's

bd1af.jpg
bd1af.jpg
Pionero