Cali

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cali image

Backpacken op proef

Cali
Colombia
Gerholdt

Backpacken op proef

Op Flamingo Airport wordt de vlucht naar Curacao geannuleerd. Om de tijd prettig door te brengen trek ik een flesje proseco open met mijn reisgezel Valarie, om te proosten op onze eerste gezamenlijke vakantie.

Als ex van een hooggewaardeerde arts met een fortuin aan salaris, is Valarie andersoortige vakanties gewend dan rugzaktoerisme & goedkope hostels. Een beproeving staat ons te wachten.

Om 23.00 uur zijn we in het hotel in La Candelera, het centrumgebied in Bogota. De dag daarop wisselen we onze dollars in pesos en koop ik een nieuwe rugzak voor mijn verjaardag.

We vertrekken richting Santa Rosa de Cobal maar stranden ‘s nachts om 01.30 uur in Manizales waar een hulpvaardige taxi chauffeur ons helpt aan een slaapplek aan de overkant van het busstation. Om 7.00 uur ’s ochtends zetten we onze tocht voort naar de warmwaterbronnen in Santa Rosa. Onze kamer heeft uitzicht op een groene bergketen met watervallen. Het genieten kan beginnen.

In de ochtend organiseert het hotel een jungle wandeling naar de watervallen en geisers in het hooggelegen gebergte. Wanneer Valarie enthousiast met haar wandelstok aankomt hinken, vanwege een pas uitgevoerde knie-operatie, bekijkt onze gids haar bedenkelijk en adviseert haar te gaan poedelen in de warmwaterbron. Zonder enige vorm van tegenspraak volgt zij dit advies met genoegen op. Ik geniet van de prachtige natuur en klimtocht over gladde touwbruggetjes en modderige paden. Loetje in zijn element.

Cali is doordeweeks een super saaie grote stad. De salsa moves, waarop ik mij intens verheugd heb, vinden alleen in de weekenden plaats. Ons enige uitje is Gato de Tejada, katten in allerlei kleurstellingen met een eigentijds imago.

Bij Laguna de la Cocha worden we opgewacht door Lourders, de beschermheilige van het meer. Na een tochtje over het water, verwarmen wij ons met een kruidige locale soep van casave, banaan en vis. ‘S avonds vermaken wij ons tot in de vroege ochtend uurtjes met de inwoners van het dorp in de heilige feestvreugde, waar de Aquardiente rijkelijk vloeit. De consumptie van de gemiddelde Colombiaanse vrouw, doet niet onder aan die van haar partner. En van dit soort Aqua, blijf je niet lang ter been, hik, hik,………

In San Augustin bezoeken we de archeologische vindplaatsen van graven en beelden, maken we een jeeptocht en bestijgen we de paarden. Met een flink pijnlijk zitvlak en overgevoelige dijbeenspieren nemen we de nachtbus naar Bogota. Een luxere slaapplek kan ik “Valentijn” Valarie op haar verjaardag niet bieden.

Met enige vertraging landen we op 15 februari op Flamingo Airport. Met complimenten aan mijn “Prinses”, die het sjouwen, zeulen, ploeteren en slapen op bikkelharde bedden met een flinke dosis humor heeft doorstaan……..

Foto's

1274b.jpg
1274b.jpg
Gerholdt
0ec05.jpg
0ec05.jpg
Gerholdt
8a77a.jpg
8a77a.jpg
Gerholdt