Bogota foto's & tips

'539473' door SaarAnna '539473' door SaarAnna

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Villa de Leyva

SaarAnna

Outdoor scenes: Villa de Leyva is een klein, authentiek en pittoresk stadje net buiten het drukke en hectische Bogota. De sfeer is veilig en gemoedelijk. Kenmerkend is het grote plein waar de kerk te zien is temidden van het achterliggende berglandschap. Als je door de bogen aan de zijkant kijkt heb je ook een prachtig perspectief. Dat vond deze hond ook!

'322513' door Xofb '322513' door Xofb

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Bloed: La Macarena

Xofb

Misschien wel de oudste rivier ter wereld. Een ongelofelijke mooie reis om er te komen: Vanaf Bogota dik 2 uur met de bus, 1,5 uur in een Chesnaatje over Colombiaanse jungle, landen in een militairen dorp en dan nog een stukje wandelen van ongeveer 2 uur. Als je mazzel hebt mag je blijven slapen bij een boer in een hangmat, anders mag je en paar keer heen en weer naar het dorp. Het is het zeker waard. Je bent volledig in "schoongeveegd" FARC gebied, wat het nog spannender maakt. Eens per jaar kleurt de rivier rood door de plantjes.

'262189' door droomreis '262189' door droomreis

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza de Bolivar

droomreis

Bogotá is Colombia op en top. Het is de stad van futuristische architectuur maar ook van de fantastische koloniale kerken. De kathedraal op het Plaza de Bolivar is gebouwd op de plaats waar de eerste mis werd gehouden na de oprichting van Bogota in 1538. (scan 1998)

'514466' door joostboerman '514466' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Cathadral de salt

joostboerman

Deze kerk zit 200 meter onder de grond een uur rijden vanaf bogota. Een ongelovelijke kerk wat helemaal bestaat uit zout. Als in bogota bent is dit zeker een must see ! Om het half uur hebben ze groepen met een gids die naar beneden gaan. Als ik goed heb was de entree 8 dollar en die bus reiz er heen 6 dollar vanaf het busstation calle 85. Ze openen om 9 uur en dit raad ik aan om er dan ook te zijn zodat er minder mensen in je fotos zullen staan.!

'329792' door whelder '329792' door whelder

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Mooi Bogota

whelder

De meeste mensen denken bij een vakantiebestemming niet meteen aan Colombia. Als ze dat al doen gaan ze meestal naar de stranden in het noorden. Toch is de hoofdstad Bogotá een verrassend mooie stad. De stad ligt in de Andes die hier veel groener is dan in bijvoorbeeld Peru. Enkele bezienswaardigheden die je niet moet missen zijn het centrale plein en het goudmuseum. Op een mooie avond is genieten van de fraaie uitzichten zoals hier op de foto is ook een goed idee

'503638' door joostboerman '503638' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Tequendama Falls

joostboerman

Toen ik in Bogota woonde zat ik in een huis met vier andere mensen , een Duitser 2 Amerikanen en een venezulaanse. Op een middag besloten we om de bus te pakken en de "Tequendama Falls" te bekijken. De rit er heen vanaf ons appartement was ongeveer een uur met een klein busje. Wat een ongelofelijk beeld samen met het vervallen hotel wat er naast zit(foto's komen nog) is het een fantastisch spook achtige plaatje. joost

'488635' door BESABINE '488635' door BESABINE

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Monserrate: dé...must

BESABINE

Veel toeristen slaan óf Bogotá gewoon over, óf ze bezoeken alleen het stadscentrum. Ik kan het me ook wel voorstellen: vanaf het vliegveld binnenkomen in deze hectiek en niet al te mooie gebouwen. Dat komt inderdaad niet erg uitnodigend over. Echter, Bogotá is een ontzettend leuke stad waar veel te doen is, zowel in als buiten de stad. Begin met en bezoek aan Monserrate en kijk je ogen uit over deze gigantisch grote stad. In stilte staar je naar dat uitzicht en bedenk je je hoe niet normaal groot deze stad hoog in de bergen wel niet is. Bedenk dan meteen dat wat je ziet alleen maar zo'n 30% van de hele stad is, én dat je zeker verder moet kijken dan het centrum. Ga bijvoorbeeld naar Usaquen en Chapinero, en bezoek een groot winkelcentrum. Veel plezier!

'514609' door joostboerman '514609' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Colombiaanse traditie

joostboerman

Gisteravond was me laaste avond in bogota, ik werdt rond 9 uur door de buren uit me appartament gehaald om een biertje te drinken en kaarstjes aansteken. Dit blijkt een colombiaanse traditie voor kerst te zijn . Iedereen gaat op straat en drinkt wat met zijn vrienden en famillie. Bij elk kaarstje mag je een wens doen . Zeker een bijzondere ervaring !!

'325042' door Xofb '325042' door Xofb

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Smile, your on camera

Xofb

Colombia, Bogota, een bruisende stad met een geweldadige geschiedenis. Gelukkig wordt het steeds leefbaarder, al zal er nog veel moeten gebeuren wil de stad net zo veilig zijn als grote Europese steden. Deze mummie van indiaan geeft voor mij een beeld dat het vroeger ook niet altijd even makkelijk was.

'496668' door hardom '496668' door hardom

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Catedral Primada de..

hardom

Aan de Plaza de Bolivar in Bogota vindt je de Catedral Primada en dat is de grootste kathedraal van het land. De kerk ligt in de mooie wijk La Candelaria, het historische centrum van de metropool. De kathedraal is in de 19 e eeuw gebouwd op de plaats waar de Spanjaarden in 1538 een bescheiden kapelletje hebben gebouwd. In de kerk liggen een aantal van de meest prominente figuren uit de Colombiaanse geschiedenis begraven. Op de achtergrond is de berg Monserrate te zien, voor Colombiaanse gelovigen een bedevaartsoord.

'548977' door RobHoekstra '548977' door RobHoekstra

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Muurschilderingen in.

RobHoekstra

Bogota was nou niet echt een stad die bovenaan mijn verlanglijstje stond moet ik eerlijk bekennen. Toch heeft de stad best een goede indruk op me achtergelaten. Een aantal wijken zijn erg leuk om te bezoeken. La Candalaria is er daar een van. Het is de wijk waar je veel historische gebouwen ziet en veel muurschilderingen. Het is ook de meest toeristische van de stad heb ik begrepen. Wij zijn er vanuit ons appartement naartoe gefietst op een zondagmorgen. Elke zondag worden enkele van de belangrijkste verkeersaders van de stad afgesloten voor gemotoriseerd vervoer en trekken de bewoners van de stad er massaal met de fiets op uit. Mocht je deze stad willen bezoeken dan kan ik je aanraden om er ook op een zondag te zijn. Het is erg leuk om op de fiets deze metropool te verkennen.

'497688' door hardom '497688' door hardom

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Iglesia de la...Cande

hardom

De Iglesia de la Candelaria is een kerk en kloostercomplex gebouwd tussen 1686 en 1703. De kerk is een nationaal monument en ligt in het historische hart van de stad in de wijk La Candelaria . In 2004 heeft de kerk een grote opknapbeurt gehad.

'513339' door joostboerman '513339' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza De Paloquemao

joostboerman

Af gelopen week was van Medellin naar Bogota gevlogen om daar samen een week met een vriendin uit Aruba vakantie te vieren. We hebben vele dingen bezocht maar de eerst dag begon met mij fav plek " Plaza De Paloquemao". Dit is een immens groote food plaza waar je alles kan kopen op het gebied van eten. Deze mevrouw op de foto verkoopt levende kippen je kunt er voor kiezen of je ze levend mee naar huis wilt neme of geslacht. Het mooie aan deze markt is dat alle producten kon direct van het land. In het begin vondt ik het een beetje spannend omdat alles kris kras door elkaar gaat maar na een tijde went het wel . De meeste mensen vinden het niet erg om op de foto te gaan maar hou er rekening mee niet iedereen. En voor en na dat u het markt verlaat heb alles opgeborgen in je tas. Dit is voor mij de nummer 1 activiteit die je NIET mag missen als je in Bogota bent ! voor meer info : http://www.plazadepaloquemao.com/

'515067' door joostboerman '515067' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Binnen in Catedral...

joostboerman

De zelfde kerk die in van onder had gefotografeerd nu een uitzicht van de hele kerk Vindt het zelf echt een mooi kerk en zeker waard om te bezoeken!

'528389' door hardom '528389' door hardom

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Plaza de Bolívar

hardom

In de mooie koloniale wijk La Candelaria vindt je de Plaza de Bolivar met onder andere de Cathedral Primada de Colombia. De kathedraal stamt uit de 19e eeuw en is gebouwd op de plek waar de Spanjaarden een bescheiden kapelletje hadden gebouwd. Naast de grote kathedraal vindt je met de twee kleine torentjes de Capilla del Sagrario uit 1660. Deze kapel is aan de binnenkant met zijn barokke stijl interessanter dan zijn grotere buurman. In de rechterhoek prijkt de toren van de derde kerk: de uit 1610 stammende Iglesia de Ignacio. Op de achtergrond zie je de berg Monserrate, voor Colombiaanse gelovigen een bedevaartsoord

'496091' door hardom '496091' door hardom

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Cerro de Monserrate

hardom

Hoog boven Bogota torent de Monserrate, samen met de Guadelupe, de bergen waar je een schitterend uitzicht hebt over de lager gelegen miljoenenstad.De Monserrate is 3150 m. hoog en op de top ligt een klooster met dit kerkje. Op zondag lopen vele gelovigen de ongeveer 1500 treden tellende weg omhoog. Men gelooft dat bij het altaar vele wonderen zijn gebeurd. In plaats van de anderhalf durende klauterpartij gaat er gelukkig ook een kabelbaan omhoog, die je in een mum van tijd naar dit icoon van Bogota brengt.

'514733' door joostboerman '514733' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Catedral Primada

joostboerman

Deze foto heb ik genomen in de Catedral Primada, gelegen in het centrum van Bogota. Het is een mooie kerk van buiten en van binnen gratis entre dus een must see!. Als u goed kijkt links onderin op het geschilderde gedeelte dus ziet u een grappig detail.

'545694' door RobHoekstra '545694' door RobHoekstra

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Bogota

RobHoekstra

Een stad met ruim 8 miljoen inwoners en de hoofdstad van Colombia. Niet de mooiste stad op de wereld maar wel een heel interessante. De bergen die de stad omgeven bieden een mooi uitzicht. Hier zie je maar een klein gedeelte van de uitgestrekte zee van torens die Bogota heet.

'522275' door hardom '522275' door hardom

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Catedral Primada de..

hardom

In de mooie wijk La Candelaria vindt je de Plaza de Bolivar met onder andere de Cathedral Primada de Colombia. De kathedraal stamt uit de 19e eeuw en is gebouwd op de plek waar de Spanjaarden een bescheiden kapelletje hadden gebouwd. Naast de grote kathedraal vindt je met de twee kleine torentjes de Capilla del Sagrario uit 1660. Deze kapel is aan de binnenkant met zijn barokke stijl interessanter dan zijn grotere buurman. Op de achtergrond zie je de berg Monserrate, voor Colombiaanse gelovigen een bedevaartsoord, omdat een bezoek aan het altaar van de kapel die daar staat wonderen zou doen verrichten

'569709' door RobHoekstra '569709' door RobHoekstra

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Groene meertjes van..

RobHoekstra

Op ruim twee uurtjes rijden van Bogota ligt het leuke plaatsje Villa de Leyva. Dit oude koloniale stadje is erg gezellig en leuk om een dag of twee rond te hangen. Iets buiten dit plaatsje liggen de Pozos Azules. Kleine meertjes met smaragdgroen water. Leuke plek om nog even een frisse neus te halen voordat je weer richting Bogota vertrekt.

'317959' door whelder '317959' door whelder

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Duivenplein

whelder

Het centrale plein in Bogota wordt omzoomd door regeringsgebouwen en een vooral aan de binnenkant overdadigversierde kerk. Door de gelijksoortige gebouwen zou het plein een strak karakter haebben als de honderden duiven er niet waren. Kinderen en volwassen die de duiven voeren maken het tot een levendig plein.

'502209' door michael1977 '502209' door michael1977

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Nijlpaarden in...Colo

michael1977

In Bogota kan je leuke fietstours doen (Bogota Bike Tours). Onze gids was een jongen van begin 20 en hij noemde zichzelf een 'Graffiti Artist'. Tijdens de fietstocht liet hij ons de bekende plekken van de stad zien, maar we stopten ook bij een aantal van zijn (kunst)werken. De verhalen achter Graffiti- art is vaak een protest verhaal, tegen de maatschappij, tegen de overheid of tegen wat dan ook. Deze schildering van een protest reactie op het doodschieten van een nijlpaard in de jungle van Colombia. De drugsbaron Pablo Escobar heeft namelijk deze dieren ooit uit Afrika laten overkomen. Een aantal leven inmiddels in het wild.

'208799' door thewanderer '208799' door thewanderer

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Bogota centrum

thewanderer

Bogota, de hoofdstad van Colombia en met 7,5 miljoen inwoners de 8e stad van Zuid Amerika. Het centrum, met het politieke en financiele centrum, de oude panden en vele (mooie) musea, goede uitgaansgelegenheden is erg veilig en zeker een aanrader. Tegen het centrum aan ligt La Calendaria, met de hostels, en kleine charmante straatjes, een aanrader. Deze foto is gemaakt midden in het centrum van Bogota, op een van de centrale pleinen.

'514804' door joostboerman '514804' door joostboerman

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Jonglerend geld...ver

joostboerman

Wat veel te zien is in Colombia dat mensen met verschillenden trucjes hun geld bij elkaar verdienen. Deze man spant elke keer snel een touw tussen twee verkeerslichten als het op rood springt. Doet zijn kunstjes en vraagt aan de automobilisten een klein beetje geld. Ik was wat foto's aan het maken en de man werd helemaal blij hij vroeg zelf nog of ik meer foto's wou maken en of hij het goed dee. De meeste mensen vinden het leuk en geen probleem als je een foto wilt maken. Wat ik wel aan raat doe het altijd samen met iemand omdat je niet naar achter kan kijken !