Bogota

Hoe is het leven in Bogota, Colombia?

colombiablog Gaat hier heen op 2020-09-24 Gepost op: 2015-09-24 1 reacties.
Nederland is een prachtig land, waar helemaal niets aan ontbreekt. Nou ja, het avontuur. Je kent de taal, de gebruiken, de steden, de cultuur door en door. Voordat je het weet ga je op de automatische piloot door het leven. Juist als je reist krijg je nieuwe inzichten, inspiratie. Je moet moeite doen om je verstaanbaar te maken, zelfs de simpelste dingen blijken niet meer vanzelfsprekend. Je vindt het leven weer een beetje opnieuw uit.

Toen mijn Colombiaanse vrouw opperde om na vier jaar Nederland het overzees te proberen - om precies te zijn in haar hometown Bogota - had ik er wel oren naar. Het goede leven in Nederland geef je niet zo maar op, maar als het avontuur lonkt, ja, dan moet je gaan.

Na de nodige voorbereiding was het in 2014 dan zover. Het vliegtuig in voor een enkele reis Amsterdam-Bogota. Ik had de reis al een keer of tien eerder gemaakt, maar dan voor een vakantie. Nu was de verblijfsduur onbekend en het reisdoel compleet anders. Nu zou er dan ook een huis moeten worden gevonden, werk, verzekeringen moesten worden geregeld en een verblijfsvergunning.

Toch voelde het niet als een grote stap. In het begin is het toch een beetje als op vakantie gaan. En vanuit dat gevoel rol je langzaamaan je nieuwe leven in. Je leert de taal beter spreken, meer mensen kennen en de weg vinden.

Nu ik er een jaar woon, wil ik graag mijn belevenissen delen met anderen. Ter inspiratie van een mooi Colombia-reis, of als duwtje in de rug om toch die lang gekoesterde wens uit te laten komen: emigreren.
0
1
Alle blogs van colombiablog
 

1 reactie(s) bij "Hoe is het leven in Bogota, Colombia?"

  • profile image comment

    Dat klinkt als een bijzonder avontuur!

    Door WKerkhof • geplaatst op 2015-09-26 16:10:09

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.