Colombia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Lonely Planet pleegt plagiaat

Gepubliceerd: 14 apr 2008
0

Eén van de schrijvers van de bekende Lonely Planet boeken geeft toe dat hij een deel van zijn werk uit zijn duim heeft gezogen. Ook maakte hij zich schuldig aan plagiaat en drugshandel om zijn salaris aan te vullen.

De Lonely Planet-schrijver Thomas Kohnstamm (33) vertelt dit in een interview met de Australische krant The Daily Telegraph. Kohnstamm, die aan tientallen Lonely Planet boeken heeft meegewerkt, heeft Colombia, waar hij over schreef, niet eens bezocht.

Gratis Persreizen
‘Ze betaalden me niet genoeg om naar Colombia te gaan. Ik schreef de boeken in San Francisco. De informatie kreeg ik van een vriendin die stage liep bij het Colombiaanse consulaat’, aldus Kohnstamm. In zijn nieuwe boek 'Do Travel Writers Go To Hell?' schrijft Kohnstamm ook dat hij verschillende gratis persreizen heeft aangenomen, een overtreding van het Lonely Planet-beleid, dat de onafhankelijkheid van de schrijver wil waarborgen.

De bijbel
Het nieuws heeft flink wat stof doen opwaaien. Lonely Planet is voor menig reiziger een bijbel, die overal mee naartoe gedragen wordt. Per jaar gaan er rond de zes miljoen exemplaren over de toonbank.

Geen fouten
Het bedrijf, dat 300 schrijvers in dienst heeft, is geschokt door het nieuws en direct begonnen met een onderzoek. Tot nu toe zijn er nog geen fouten gevonden. Wel meldt Lonely Planet dat als blijkt dat de feiten niet kloppen, de directie er alles aan zal doen om dit recht te zetten. Ook worden er stappen ondernomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Lees ook 'De 5 zwaktes van je reisgids' in Columbus voorjaar 2006
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Colombia artikelen
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Colombia: bijzondere accommodaties om te slapen

21 okt 2016, Colombia ligt ingeklemd tussen de Andes en twee oceanen, met als resultaat dat je kunt hiken in torenhoge, met jungle begroeide bergen, snorkelt met dolfijnen en hagelwitte zandstranden slechts deelt met inheemse indianen. Colombia is prachtig, en...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.