Colombia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

VIDEO: Schoolroute over ravijn

Gepubliceerd: 15 sep 2009
2

Naar school gaan met het openbaar vervoer is niet altijd een pretje. Dat het altijd erger kan bewijzen deze schoolkinderen in Los Pinas, Colombia.

De enige weg om het bergdorpje Los Pinas in of uit te gaan is via een gammele tokkelbaan. Het touw hangt boven een 360 meter diep ravijn en is bijna een kilometer lang. Er wordt makkelijk een snelheid van zestig kilometer per uur gehaald.

Twee keer per dag gebruiken de kinderen de lijn om naar school of om weer naar huis te gaan. Niemand weet precies hoeveel de kabelbaan kan houden. De overheid heeft geen plannen om een brug te bouwen, omdat er niet genoeg mensen in het gebied wonen.Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Colombia artikelen
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Colombia: bijzondere accommodaties om te slapen

21 okt 2016, Colombia ligt ingeklemd tussen de Andes en twee oceanen, met als resultaat dat je kunt hiken in torenhoge, met jungle begroeide bergen, snorkelt met dolfijnen en hagelwitte zandstranden slechts deelt met inheemse indianen. Colombia is prachtig, en...

0

Reacties van bezoekers Reageer

capricorn

Door: capricorn • Geplaatst op

Zag een dikke staaldraad dat als een soort kabelbaan in plaats van, zoals genoemd, een touw.
Zag niets wat op gammel wees.
leek mij een eenvoudig en zeer doelmatig transport verbinding.
Zie het in perspectief!

Vagabond

Door: Vagabond • Geplaatst op

Unbelievable. Wat een moed hebben die kinderen en wat een voorrecht dat hier in Nederland kinderen desnoods met een taxi gehaald of gebracht worden!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.