Colombia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Bomba Estereo brengt de zomer

Gepubliceerd: 11 aug 2009
0

Ben je terug van vakantie, of nog niet weg, maar wel behoefte om je in zomerse sferen te dompelen? Dan mag je het concert van Bomba Estereo, 22 augustus in de Melkweg (Amsterdam) niet missen.

De ¿Que Pasa? feesten zijn een begrip in Amsterdam en staan garant voor een spetterende avond uit. Deze maand wordt de sfeer nog eens verhoogd, met een speciaal optreden van niemand minder dan de Colombiaanse band Bomba Estereo, die de avond ervoor Lowlands op haar grondvesten zal doen schudden.

Cumbia

De Cumbia kent haar roots in Zuid-Amerika, waar Indianen, Amerikaanse slaven en Spaanse kolonisten met elkanders muziek in aanraking kwamen. Die mengelmoes is terug te horen in de muziek, door het gebruik van traditionele instrumenten als de fluit en accordeon, maar ook in het ritme en de melodielijnen.

Mix it up

Oorspronkelijk is cumbia een beetje loom en licht hypnotiserend. De vier bandleden van Bomba Estereo hebben de cumbia echter in een nieuw jasje gegoten. De mengeling met hiphop, electro, dub en reggae zorgt ervoor dat je niet stil kunt blijven staan. Hoewel de teksten vrij rauw zijn en spreken over het harde leven in de sloppenwijken, is de muziek vrolijk, warm en opzwepend.

Win kaarten

Wil je de band zelf ervaren? Columbus geeft 3 x 2 kaarten weg.

Luister en oordeel zelf
Bomba Estereo, 22 augustus 24.00 uur. Kaarten á € 9 zijn te bestellen via Melkweg.nl.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Colombia artikelen
Reisnieuws
Dit zijn de meest vredelievende landen van 2016!

13 feb 2017, Tja, succesvol... Welke landen zijn nu echt succesvol? Misschien een Duitsland, Australië of Japan? Mis! De landen die in 2016 de grootste groei doormaakten zullen je behoorlijk verrassen.

1
Reisnieuws
Bizar! De opmerkelijkste natuurfenomen van 2016

04 feb 2017, Afgelopen jaar had de natuur wederom bijzondere verrassingen in petto, van een deken van spinnenwebben tot een kokendhete rivier. Dit waren de meest zeldzame natuurfenomenen van de laatste tijd.

1
Reisnieuws
Colombia: bijzondere accommodaties om te slapen

21 okt 2016, Colombia ligt ingeklemd tussen de Andes en twee oceanen, met als resultaat dat je kunt hiken in torenhoge, met jungle begroeide bergen, snorkelt met dolfijnen en hagelwitte zandstranden slechts deelt met inheemse indianen. Colombia is prachtig, en...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.