Valparaiso reisblogs

Verliefd op Valparaiso

Biniro was er (tot 16 jun 2008) Gepost op 02 apr 091 reacties

Een lekker frisse zeewind met een stralend zonnetje. We zijn momenteel snipverkouden van een tochtende airconditioning en snakten al dagen naar adem in smoggy Santagio. In Valparaiso konden we onze longen weer volzuigen met schone lucht. Wat een geweldige stad, Valparaiso! Ik was op slag verliefd op al die schattige gekleurde huisjes op de heuvels, de geweldige muurschilderingen, de straatjes met kasseien (Mats' hart ging al sneller kloppen..!) en het hippieachtige sfeertje.

Vanuit Santiago zijn we voor twee dagen naar Valparaiso gereden, voordat we dinsdag naar Paaseiland vliegen. De Lonely Planet zei het al: echt veel valt er niet te beleven in Valparaiso, maar alleen rondwandelen is al een ervaring op zich. Dat hebben we dus ook gedaaan. Vanuit de heuvels (die wij Nederlanders consequent bergen blijven noemen tot grote ergenis van de toeristen die uit iets minder platte landen komen, ha, ha) hadden we echt een schitterend uitzicht op de zee en de haven. Super mooi. De mensen waren ook erg vriendelijk. Boven op en heuvel hebben we La Sebastiana bezocht, één van de drie huizen van de bekende Chileense dichter en schrijver Pablo Neruda. Wauw, wat een huis. Hier zou ik zo willen wonen.

We hebben ook nog en boottochtje gemaakt in de haven, samen met nog 28 Chilenen . Na een paar minuten zagen we spelende zeeleeuwen in het water. Heel erg gaaf. Van de haven en de centrale markt daar in de buurt, kreeg ik trouwens wat minder vlinders in mijn buik. Hier liepen alleen maar sjofele en dronken figuren in de rondte die om geld liepen te bedelen en ons zomaar begonnen uit te schelden. We zijn dus maar snel weer de veilige heuvels ingevlucht waar ons gezelschap wél op prijs werd gesteld. Weer dikke vrienden geworden met een eenzaam schurfthondje, enkel en alleen door het beestje wat aandacht te geven.

De prestaties van het Nederlandse elftal is ook de Chilenen niet ontgaan. Onze taxichauffeur van vandaag was errug onder de indruk van de oranje machine (narranja mechanica) en wist zeker dat we kampioen gingen worden. Laten we hopen dat de beste man gelijk heeft!

Biniro Positie 30004 (0 p.) Lid sinds 07-01-2008 Foto's en tips: 133 Blogs: 12 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Typisch straatbeeld
blogfoto nr. 2
Muurschildering
blogfoto nr. 3
Stad aan zee
blogfoto nr. 4
Salvador Allende: de held der Chilenen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Zondagmiddag in Cayenne
3 2
Gepost op 09 april
Frans-Guyana Cayenne
We zijn weer in Europa!
3 0
Gepost op 09 april
Frans-Guyana Cayenne
Bloed, zweet en blaren voor Machu Picchu (Salkantay trekking)
4 2
Gepost op 06 april
Peru Cusco provincie

Reacties bij deze blog

mcmfelix

Door: mcmfelix • Geplaatst op

Heerlijk inderdaad om daar in Valparaiso rond te slenteren.
Dank voor het ophalen van goede reismemories!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.