Torres del Paine NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Torres del Paine dagwandeling naar Mirador las Torres

Torres del Paine NP,
Chili


In het NP Torres del Paine, in het verre zuiden van Chili, kan je wandelingen doen van een tot tien dagen. Erg bekend zijn de meerdaagse ´W´ en circuit - wandelingen welke je goed dient te plannen en waarvoor je over eigen kampeeruitrusting dient te beschikken.

Als je niet zo´n fanatieke wandelaar bent, of niet voldoende tijd hebt maar wel een mooie dagtocht wil maken, doe dan de populaire wandeling van Hosteria Torres naar Mirador las Torres.

Hieronder wat meer info:

Duur: totaal +/- 6-10 uur v.v.

Hosteria Torres - Campamento Chileno = 2 uur (kampeer mogelijkheden + drankjes te koop)
Campanento Chileno - Campamento Torres = 1.5 - 2 uur (kampeer mogelijkheden)
Campamento Torres - Mirador las Torres = 1 uur (neem je eigen lunch mee en geniet van het uitzicht alvorens weer terug te keren naar Hosteria Torres (hotel/refugio/camping)

Het is een schitterende en populaire wandeling. Je dient wel over een goede conditie te beschikken aangezien het eerste en laatste stuk behoorlijk zwaar zijn. Aan het einde van de wandeling wordt je beloond met een geweldig uitzicht over de drie Torres!

Vanuit Hosteria Torres worden ook combi tochten te paard/te voet georganiseerd. Zie hiervoor de website van Hosteria Las Torres (kamers per nacht: vanaf US$305,-).