Tierra del Fuego

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De Wulaia Baai van Isla Navarino

Tierra del Fuego,
Chili


Een foto van het schitterende, onbedorven landschap rond een van de eilanden in het Beagle Kanaal. De locatie heet: Caleta Wulaia, een baai van Isla Navarino.

Wij maakten in 2008 vanuit Ushuaia een cruise van 4 dagen met een van de fraaie schepen van Cruceros Australis. Tijdens deze bootreis die het spoor van Darwin volgde, bezochten we een van de eilanden ten zuiden van Ushuaia om o.a. de bijzondere plantengroei te zien. Daarna zijn we naar Kaap Hoorn gevaren en per rubberboot op de kaap geland, het meest zuidelijke punt van het Amerikaanse continent. Vervolgens voeren we lands de Darwin Range met de Avenue of the Glaciers naar de interessante havenplaats Punta Arenas. Onderweg werden verschillende lezingen gegeven. Per rubberboot bezochten we een actieve gletsjer in een van de inhammen in het gebergte. Tot slot stonden we te midden van een grote pinguïnkolonie op Isla Magdalena.

Ik kan deze fantastische bootreis van harte aanbevelen. Het is prijzig maar de uitstekende verzorging aan boord en de kwaliteit van de lezingen zijn het geld waard. Het hangt overigens van de weersomstandigheden af of er ook inderdaad op de magische plek van Kaap Hoorn met zodiacs geland kan worden.