The Central Valley

Zit je aan een lekker glaasje Chileense wijn? Grote kans dat deze afkomstig is uit de Central Valley. Deze regio is namelijk de grootste en bekendste wijnregio van The Central Valley. Dit komt mede door de gunstige ligging vlakbij de hoofdstad Santiago en de omvang van het gebied waarin zich meerdere wijnregio's bevinden.

Informatie over The Central Valley

Beste foto's & tips van The Central Valley

'169862' door flintstone '169862' door flintstone

ChiliThe Central Valley

ChiliThe Central Valley

Net de Fuji in Japan

flintstone

Mijn eerste gedachte was mijn reis naar Japan de Fuji Berg

'29237' door Renske '29237' door Renske

ChiliThe Central Valley

ChiliThe Central Valley

Landschap

Renske

Vanuit de bus zie je veel mooie landschappen voorbij komen. Hier zie je een groene, bloeiende wijngaard met daarachter de kale, droge bergen.

'313922' door petra0212 '313922' door petra0212

ChiliThe Central Valley

ChiliThe Central Valley

Rio Maule

petra0212

Zomer in Chili. De Rio Maule stroomt "rustig "maar vergis je niet. Loop een meter het water in en je wordt bijna omgetrokken. Ja, de kracht van water is niet te onderschatten. Deze rivier die ontspringt op de grens met Argentinie uit het meer Lago MAule, op 2500 meter hoogte mondt uit in de pacific bij Constiticion. Bij het verlaten van de Andes is een grote dam gebouwd die resulteerde in het Lago Colbun. Het is een eenzame weg van Talca via San Clemente omhoog de Andes in. Het eindpunt is eigenlijk alleen goed te bereiken met een 4x drive. Maar de vallei via deze rivier naar boven is wijds en adembenemend mooi.

Laat kaart zien