Santiago

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Santiago image

Fuente Alemana

Santiago
Chili
Rubysalazar

Fuente Alemana

Ik als een half Nederlandse en half Chileense meid ben een aantal keren in Chili geweest. Ik ben daar tot aan mijn zevende jaar opgegroeid en er daarna nog een aantal keren op vakantie geweest om mijn familie op te zoeken. De laatste keer dat ik daar ben geweest was vorig jaar, maar dit keer was het anders dan de keren daarvoor. Dit keer wilde ik Chili zien als een reiziger en niet als een Chileense die haar familieleden op kwam zoeken.

Zo gezegd zo gedaan. Samen met mijn vriend zijn we via het noorden (San Pedro de Atacama) Chili binnen gekomen. Per bus hebben we het traject afgelegd richting Santiago. Eenmaal in Santiago aangekomen was het heerlijk om toch op bekende gronden te zijn na maanden gereisd te hebben door onbekende gebieden. We liepen in straatjes en ik herkende het, niet van de keren dat ik op vakantie was, maar toen ik een klein meisje was.

Mijn vader nam mij als klein meisje vaak mee , dit toen ik geen idee had dat Nederland bestond. Feunte Alemana, dit is een zaakje dat al zeker 100 jaar bestaat en heeft de beste broodjes van de stad (Voor mij de wereld!) Van completos (nationale hotdog van Chili), Lomitos tot Churascos (een toren van een broodje met veel veel veel vlees, tomaten. sla, groentes enz. )

Ik liep de zaak binnen en het was alsof de tijd stil had gestaan. De dames nog steeds in hetzelfde tenue met hun witte verpleegsterachtige hoedjes op en onder het kwebbelen in een razend tempo verschillende gecompliceerde broodjes in elkaar draaien.

Je neemt plaats aan de bar en besteld. Voordat je het weet staat er een monster van een broodje voor je neus en je vraagt je af hoe je dat in Godsnaam gaat nuttigen. Maar de smaak, de sfeer en de dynamic in deze broodjeszaak is het zeker de moeite waard om een keer te gaan bezoeken.

Noem het nostalgie, noem het aanprijzing, maar een ding is zeker... De broodjes behoren tot de Chileense cultuur en dit niet te hebben geprobeerd is alsof je niet in Chili bent geweest.

Fuente Alemana
Pedro de Valdivia 210, Santiago, Chili


(koers: 1,- euro = 692,28 pesos)

[i]Menu:

Churascos o Lomito Italiano $2.900
Chacarero $2.500
Barros luco $2.500
Lomito Completo $2.500
Bebida Maquina $700