Punta Arenas malaria

Is er malaria in Punta Arenas en wat zijn de malaria gebieden Punta Arenas? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Punta Arenas, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Punta Arenas. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Punta Arenas verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Punta Arenas om te zien of jouw Punta Arenas reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Punta Arenas is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Punta Arenas

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Punta Arenas.  

Informatie over Punta Arenas

Beste foto's & tips van Punta Arenas

'357645' door marije161 '357645' door marije161

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Pinguin eiland Isla..

marije161

Isla Magdalena - een eilandje uitsluitend bewoond door de Magellena pinguin. Er leven er zo'n 69.000... De kolonie arriveert in september, leggen er hun eieren in oktober, die uitkomen in november, waarna de baby pinguins in januari en februari opgroeien. In april verlaten de pinguins het eiland weer om naar de Atlantische en Pacifische Oceaan te gaan, om in september weer terug te keren

'369732' door chieliek '369732' door chieliek

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Ontmoeting tussen...p

chieliek

Een bijzondere ontmoeting van deze twee pinguins die genieten van de ondergaande zon. Vlakbij het Zuid-Chileense plaatsje Punta Arenas bevindt zich het Maagdeneiland in de straat van Magdalena. Dit eiland, omgedoopt tot beschermd natuurgebied, is een zeer belangrijke broedplaats voor pinguins. Een absolute aanrader als je op doortocht bent vanuit Torres del Paine richting Ushuaia.

'104876' door carootje '104876' door carootje

ChiliPunta Arenas

ChiliPunta Arenas

Storm, maar oh zo...p

carootje

Gearriveerd met het vliegtuig in Punta Arenas, auto stond gereed en toen naar het hotel gereden. Met storm, regen en kou start je eigenlijk niet een vakantie, maar het had toch wel iets mooi's. Vooral het woeste water heeft deze foto toch best mooi gemaakt.

Laat kaart zien