Paaseiland image

Paaseiland


Reviews

Paaseiland
Chili
Dauwdruppel

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Chili Paaseiland
EHuls was hier 31 Aug 2016
Doen: Een fiets huren! Bij aankomst op de luchthaven zie je ze al staan, een hele rij jeepjes die graag door je gehuurd worden om het eiland over te crossen. Ook niet verkeerd natuurlijk, maar wil je Paaseiland echt beleven en ook buiten de gebaande paden dit bijzondere eiland ontdekken dan raden wij je een mountainbike aan. Je kunt ze huren bij je hotel of in 'de dorpstraat' van Hanga Roa, het enige dorp op het eiland. Kan niet missen. En voor zo'n CLP 10.000 per dag, ook nog eens veel goedkoper dan een auto waar je al snel het vijfvoudige voor betaald. Gewapend met een simpele kaart van het eiland met daarop de plekken waar de Maoi's te vinden zijn aangeduid, starten we onze fietstocht. Op dag 1 bestijgen we de vulkaan Rano Kau, waar je bovenover de rand van het kratermeer kunt fietsen. Van hieruit een prachtig uitzicht over het hele eiland! Al slalommend tussen paarden en koeien banen we ons een weg naar de Maoi's aan de westkust om vervolgens de fiets even aan de kant te zetten om het laatste stuk naar de Noordkaap te voet af te leggen. Deze hele route ten noorden van Hanga Roa is voor auto's onbegaanbaar en dus heerlijk rustig. Op dag 2 is het genieten van alle Maoi's aan de oostkust van het eiland. De auto's moeten op de weg blijven staan, en wij fietsen gewoon tot aan hun voeten. Vervolgens even uitrusten op het strand en dwars over het eiland weer terug naar Hanga Roa. Alles gezien! En 's avonds, moe maar voldaan, genieten van een visje met cocktail bij zonsondergang.
Regio
 • Op en top eilandgevoel, ver weg vh vaste land
 • Polynesische cultuur en gebruiken, Karikari!
 • Vanuit alle barretjes en restaurants zeezicht
 • Tropisch: Zon, azuurblauwe zee, mooi strand
 • Seafoooood, yum! :)
 • Compact en puur, je ziet er heel veel in 2d
 • Toch wel ver vliegen.
Review geplaatst op 2017-02-13
10
Chili Paaseiland
Linda456 was hier 30 Nov 2014
Tijdens Aardrijkskunde lessen heb je vast wel eens van Paaseiland gehoord. Dat eiland dat behoort bij Chili maar toch ruim 5 uur vliegen vanaf de Chileense hoofdstad Santiago in de Grote Oceaan ligt. Dat eiland waar die rare beelden staan, die beelden die op gezichten lijken. Juist! Dat eiland bedoel ik. Op Paaseiland stamt nog maar minder dan 1/3 van de lokale bevolking af van de oorspronkelijke inwoners. De eilandbewoners zijn erg trots op hun tradities, gebruiken en eeuwenoude verhalen - zoals die van de Vogelman. In geuren en kleuren vertellen ze deze verhalen zoals zij ze ooit van hun ouders, grootouders of overgrootouders hebben overgenomen. Maar.. wanneer je de belangrijkste vraag stel over de Moai blijft het stil. Niemand heeft antwoorden over waarom ze er staan, wie ze er neer gezet heeft en waarom sommige overeind staan, andere liggen of zelfs onder de verdwenen zijn. Theorieën alom maar helaas heeft het verhaal vanaf de 11e eeuw het niet overleefd tot aan de generatie die nu op Paaseiland leeft. Dat is de mysterieuze charme van Paaseiland. Een verhaal dat al jaren en jaren wordt verteld en nog steeds wetenschappers op andere gedachten brengt. Een verhaal dat ontstaan is in de 11e eeuw en abrupt ten einde kwam in de 17e eeuw. Waarom? Hoe? Door wie? dat blijft tot op heden onbeantwoord. Op zoek naar een bestemming waarbij je zelf op ontdekking kan? Kies Paaseiland, waar vragen onbeantwoord blijven.
Regio
 • Mysterieus
 • Goed te bezichtigen in 3-4 dagen
 • Natuur
 • Goede hotels
 • Gidsen
 • Toeristisch, absoluut geen duizenden
Review geplaatst op 2016-09-19
9
Chili Paaseiland
Na 2 dagen in Santiago in Chili vlogen we door naar Paaseiland midden in de Stille Oceaan. Tijdens de vlucht kwamen we na een uur uit de kust over Robinson Cruseo eiland (hier is ooit een Engelsman gedropt en heeft het iets van 4 jaar uitgehouden, voordat hij werd gevonden). De hele vlucht duurde 5,5 uur (3800km) over de oceaan. Op Paaseiland aangekomen, hadden we de camping Mihinoa geregeld in het dorpje Hanga Roa (ca. 4.000 inwoners ter grootte van Texel). Dit is ook meteen het enige dorp op het eiland. We werden opgepikt met een pick-up. Wat een prachtige kleine camping met hostel aan zee. De volgende dag huurden we de auto van de vriendelijke campingeigenaar en deden we een trip rond het eiland om de Moai beelden te zien. Dit was bijzonder mooi en erg indrukwekkend. Het eiland had ooit tropische bossen en er leefden ooit 20.000 mensen, maar de bevolking kapte alle hout voor levensonderhoud en kano’s. Op een gegeven moment was er zelfs geen hout meer om van het eiland af te komen, in die periode was kanibalisme de gewoonste zaak van de wereld. De bevolking (Rapa Nui) zat opgesloten op hun eigen eiland zonder hulpbronnen, de bodem erodeerde. Dat moet een hel geweest zijn. Op eerste Paasdag 1772 werd het eiland ontdekt door Nederlander Jacob Roggeveen en daarom is Pasen een groot feest op dit eiland. Echter na deze ontdekking werd het merendeel van de Rapa Nui uitgemoord en als slaaf gebruikt in verschillende werelddelen. Uiteindelijk bleven er 111 Rapa Nui over.
Regio
 • Prachtig uitzicht vanaf camping over oceaan
 • Historisch
 • Indrukwekkende Moai beelden
 • Supermooie dode vulkaankrater
 • Avontuur
 • Enorm afgelegen van de rest van de wereld
Review geplaatst op 2016-09-11