Paaseiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paaseiland image

Paaseiland

Paaseiland
Chili
Jelger81

Reisverslag Paaseiland

Zo ongeveer ieder reisverslag dat ik over Paaseiland gelezen heb, en dat waren er best een aantal, begint op dezelfde manier. Wie het eiland heeft ontdekt, wanneer dat was, hoe en waarom, hoeveel van die gekke beelden er staan en hoe die daar precies gekomen zijn. Zonder al die andere verhalen af te willen kraken: het overschrijven van Wikipedia is wel zo ver-schrik-ke-lijk saai en inspiratieloos. Wie al die feitjes wil weten gebruikt maar een zoekmachine op internet. Met de naam 'Jacob Roggeveen' zit je al een eind in de goede richting.

Tijdens het plannen van mijn reis moest ik omwille van mijn budget een keuze maken tussen twee plekken die ik dolgraag wilde zien: Paaseiland en de Galapagos Eilanden. Nu zijn er op de Galapagos ongetwijfeld afwisselender dingen te zien dan een paar honderd stenen hoofden, maar op de een of andere manier heeft Paaseiland me altijd iets meer aangetrokken. Meer afgelegen, specialer, ik weet niet wat het is. Dieren kan ik op andere plekken ook genoeg zien was mijn gedachte.

Vanuit de ene metropool – Santiago – arriveerde ik na een vlucht van ruim vijf uur in de andere: Hanga Roa, de hoofdstad en enige stad op Paaseiland. Verder lezen