Paaseiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Paaseiland image

Paaseiland

Paaseiland
Chili
Olofensing

Paaseiland......Easter Island

Rond de middag komen wij aan op Easter Island en we hebben niks geregeld, dus kijken we ter plekke op het vliegveld welke hotels er zijn. Gelukkig heeft Olof de LP in het vliegtuig laten liggen, dus kunnen we het niet snel checken. Maar gelukkig hebben we nog een LP op de I phone.
We kiezen voor Chez Cezilia, een eenvoudig hostel net aan de rand van het dorp. Het wordt gerund door een family en de kamers zijn eenvoudig, maar prima voor 2 nachtjes.
Nadat we uitgepakt hebben gaan we gelijk lopend het dorp in om wat te eten. We komen de eerste Moai´s al tegen. Moai´s zijn de beroemde stenen beelden, waar dit eiland om bekent staat. Er zijn er ongeveer 900, en het eiland is niet groter dan Texel dus je kan ze niet missen.
We eten wat, en Olof verbaasd zich erover dat ik enkele woorden spaans kan. Hij snapt er niks van hahah.
Op het terras vragen we, wat een taxi kost naar de bekende vulkaank, wat nu een krater is met water. Het is best wel duur en ze stelt voor dat het beter is om te gaan lopen, ongeveer een uur. Maar aangezien we er net zijn, en het weer 4 uur vooruit is en we in het vliegtuig maar 2 uur hebben geslapen, besluiten we om het morgen maar te doen. Waneer we willen weggaan, komt een man naar ons toe die ook op het terras zat en vraagt of wij met hem en zijn vrouw mee willen rijden naar de vulkaan. Wij zijn gelijk achterdochtig.. dat kan toch niet gratis... Maar goed als zij klaar zijn met de lunch vertrekken wij met hun gehuurde auto naar de vulkaan. Het blijkt een leuk stel te zijn uit Santiago en erg gastvrij. Hij is chirurg en zij ook iets van dokter.
We bezoeken de vulkaan en lopen daarna door een dorpje van vroeger. Het zijn boothuisjes, dat wil zeggen dat het net een omgekeerde boot is van steen. Na deze toer, vragen ze of we mee willen naar het strand aan de andere kant van het eiland.
Tijdens de rit zien we een rijtje met Moai´s in het weiland staan. Bij het strand aangekomen wat een soort baaitje is met wit zand en palmbomen, staan daar natuurlijk ook weer Moai´s, eigenlijk zijn ze overal. We lopen wat rond en relaxen wat en worden dan weer afgezet in het dorp. Hartstikke leuk zulke gastvrije mensen dat zijn wij helemaal niet gewend.
Bij ons hostel gaan we kijken naar de Sunset maar de lucht betrekt snel en de temperatuur zakt net zo snel. Overdag is het hier rond de 25 graden en s´nacht zo 13 graden en vaak regenbuien. Het eiland is ook bekend om dat je de meeste sterren ter wereld kan zien, maar ook dit gaat aan ons voorbij omdat het bewolkt is. ´s avons eten we nog wat en gaan slapen.
De volgende dag besluiten wij zelf een auto te huren en een beetje rond te karren. Verzekering hebben ze hier niet behalve Olof zijn creditcard. De wegen zitten vol met gaten en het is een beetje zigzaggen over de weg. We hebben een 4x4 grand vitara dus moet goed komen allemaal.
We bezoeken de vulkaan aan de andere kant van het eiland en zien verschillende maoi´s. ´s avonds gaan we lekker uit eten en nemen de locale vis, erg goed. En we nemen een Pino colada, wat overvloeid is met drank.
Vandaag zouden we eigenljik nu in het vliegtuig zitten naar chili, maar tijdens het ontbijt komen onze chileense vrienden speciaal ons zoeken in het dorp om te vertellen dat het vliegtuig is vertraagd. En wel 5 uur. MMMMMM
We gaan snel op internet kijken of het daadwerkelijk klopt en jawel, snel uitrekeken of we onze volgende vlucht naar Punta Arenas, waar ons avontuur van zuid amerika van een maand begint. Het moet goedkomen allemaal, maar het vervolg lezen jullie later..

Liefs Olof en Ant