Noord Chili reisblogs

lessen in smokkelen / kleine vulkaanuitbarstig/ nog meer lama's en nog meer gastvrijheid.

wisseschout was er (tot 24 nov 2006) Gepost op 11 mei 101 reacties

Vandaag blijven we in Colchane om vanuit hier het Nat. Park Volcán Isluga te verkennen. Zo kunnen we ook de 4w-drive eens goed uittesten . We hebben in Nederland wel eerst een lesje ruig terrein rijden genomen. Gelukkig hebben we een zoon met zo'n auto en ervaring.
Na een stevig ontbijt proberen we onze weg door het park te vinden. We rijden eerst door Isluga, een prachtig mini dorpje met een mooie kerk. Het dorp is verlaten omdat in de zomer tijd de bewoners met hun lama's de hoogvlakten op zijn. Er schijnt één iemand achter te blijven om "op het dorp te passen".
Van rijden komt niet veel terecht omdat ik steeds wil stoppen om te genieten van de omgeving. Het is zo mooi dat ik er helemaal gelukkig van wordt. En we zijn ook nog eens helemaal alleen. Ik wordt er een beetje high van of zou dat van de hoogte komen.
Duizende lama's in allelei kleuren, veel bloeiende cactussen en Nanda's [ soort struisvogels] met jongen. Veel vogels.
Overal ruikt het naar kruiden. Af en toe zien we rookpluimen uit één van de vele vulkanen komen en lawaai maken ze ook.
Na een top dag keren we terug naar Colchane waar ondertussen een motorrijders club uit Santiago de Chili is gearriveerd. Zij hebben veel vlees en wijn meegenomen die ze zeer gul met ons delen.
Ondertussen krijgen we toch het vermoeden dat we niet genoeg dieselolie hebben en vragen de hostel eigenaar of hij weet of we iets kunnen regelen hier. Geen probleem zegt hij. We zullen wel wat de grens over smokkelen [ Bolivia dus] Zo gezegt zo gedaan, maar de dieselolie heeft wel een heel rare kleur. Volgens de motorrijders is dat hier normaal dus gieten we de tank weer vol. En weer kruipen we voldaan onder de Indiaanse dekens, veel dekens want het vriest nog stevig 's nachts.

wisseschout Positie 34 (52300 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Zomaar een kerkje
blogfoto nr. 2
landschapje met lama's
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Weer genieten. Wat een mooi route moet dit zijn en dan moet Lauca nog komen. Ik heb veel dieren gezien maar niet de overdaad die jullie beschrijven. Leuk om te lezen, ik mag weer even terug.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.