Noord Chili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Chili image

lessen in smokkelen / kleine vulkaanuitbarstig/ nog meer lama's en nog meer gastvrijheid.

Noord Chili
Chili
Wisseschout

lessen in smokkelen / kleine vulkaanuitbarstig/ nog meer lama's en nog meer gastvrijheid.

Vandaag blijven we in Colchane om vanuit hier het Nat. Park Volcán Isluga te verkennen. Zo kunnen we ook de 4w-drive eens goed uittesten . We hebben in Nederland wel eerst een lesje ruig terrein rijden genomen. Gelukkig hebben we een zoon met zo'n auto en ervaring.
Na een stevig ontbijt proberen we onze weg door het park te vinden. We rijden eerst door Isluga, een prachtig mini dorpje met een mooie kerk. Het dorp is verlaten omdat in de zomer tijd de bewoners met hun lama's de hoogvlakten op zijn. Er schijnt één iemand achter te blijven om "op het dorp te passen".
Van rijden komt niet veel terecht omdat ik steeds wil stoppen om te genieten van de omgeving. Het is zo mooi dat ik er helemaal gelukkig van wordt. En we zijn ook nog eens helemaal alleen. Ik wordt er een beetje high van of zou dat van de hoogte komen.
Duizende lama's in allelei kleuren, veel bloeiende cactussen en Nanda's [ soort struisvogels] met jongen. Veel vogels.
Overal ruikt het naar kruiden. Af en toe zien we rookpluimen uit één van de vele vulkanen komen en lawaai maken ze ook.
Na een top dag keren we terug naar Colchane waar ondertussen een motorrijders club uit Santiago de Chili is gearriveerd. Zij hebben veel vlees en wijn meegenomen die ze zeer gul met ons delen.
Ondertussen krijgen we toch het vermoeden dat we niet genoeg dieselolie hebben en vragen de hostel eigenaar of hij weet of we iets kunnen regelen hier. Geen probleem zegt hij. We zullen wel wat de grens over smokkelen [ Bolivia dus] Zo gezegt zo gedaan, maar de dieselolie heeft wel een heel rare kleur. Volgens de motorrijders is dat hier normaal dus gieten we de tank weer vol. En weer kruipen we voldaan onder de Indiaanse dekens, veel dekens want het vriest nog stevig 's nachts.

Foto's

3f5f2.jpg
3f5f2.jpg
Wisseschout
07dd6.jpg
07dd6.jpg
Wisseschout
07dd6.jpg
07dd6.jpg
Wisseschout