Midden Chili

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verwend worden aan de voet van de vulkaan

Midden Chili,
Chili


Toegegeven, echt heel avontuurlijk is het misschien niet en ook niet heel erg buiten de gebaande paden, hoewel dat laatste nog te betwijfelen valt. In en rond Pucon kunnen je spieren het flink te verduren krijgen. Wandelen, de vulkaan beklimmen, raften, mountainbiken, paardrijden. Dan is het geweldig om de spieren weer wat te laten ontspannen door een dagje één van de vele thermale baden te doen, die de omgeving van Pucon rijk is.

Door de vulkanische werking diep onder de grond wordt het opgewarmde water omhoog gestuwd, ziedaar de thermale baden. Er is een flinke keuze. Ik raad Termas Huife aan. Dit complex ligt 33 km ten oosten van Pucon in de bergen. Er is een goede openbaar vervoerverbinding. Informeer daarnaar even in je hosteria.

Huife heeft de faciliteiten die we in Nederland ook kennen van een wellnesscentre: massage en spa-behandelingen. Maar het is vooral geweldig om op deze idyllische plek, tussen de bergen, naast een snelstromend bergriviertje in één van de warm waterbronnen te zitten en daarna op één van de gerieflijke ligbedden te zonnen en relaxen. Uiteraard kun je hier eten en drinken. En mocht je al dat geluier weer moe zijn: er zijn hier mogelijkheden te over om weer actief te zijn: mountainbiken, hiken, vliegvissen of een canopytour, waarbij je aan een stalen draad over de afgrond van de ene oever naar de andere zoeft. De omgeving is echt adembenemend mooi. Een superplek om te ontspannen. De bus brengt je ’s avonds binnen een half uurtje weer terug in hartje Pucon.

Neem [url="http://www.termashuife.com" target="_blank"]hier[/url] een kijkje voor Huife zelf of [url="http://www.interpatagonia.com/pucon/hotsprings.html" target="_blank"]hier [/url]voor een overzicht van alle thermale baden. Wij hebben een geweldige dag gehad! En wat de gebaande paden betreft: (bijna) geen toerist gezien.