Lake District

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Doe de canopytour of ga wandelen op de vulkaan Osorno

Lake District,
Chili


De Osorno is een slapende kegelvulkaan van 2661 meter hoog, die 150 jaar geleden voor het laatst is uitgebarsten. Hij heeft een besneeuwde top en domineert de hele omgeving met zijn prachtige witte kegel. Je komt er vanuit het plaatsje Puerto Varas (bij Puerto Montt) aan het prachtige Lago Llanquihue in het merengebied. Je volgt de hoofdweg langs dit meer naar het oosten en ziet de vulkaan dus de hele tijd liggen.

In de zomer (november - april) is er een spectaculaire canopytour van boven naar beneden in vier lange etappes. Je gaat dan eerst met een stoeltjesift omhoog (vanaf 1240 meter) tot aan de sneeuwgrens, en hangend aan een katrol en een kabel suis je naar beneden. Wil je het wat rustiger aan doen dan is wandelen over de versteende lava een prima alternatief. Geniet van de fenomenale uitzichten!

In de winter (juni-november) wordt er op deze vulkaan geskied.

Aan de voet van de Osorno is een wegwijzer naar een mooie wandeling van ruim 6 kilometer door lage bebossing en over een oude lavastroom die herinnert aan vroegere uitbarstingen.De wandeling eindigt bij de watervallen (saltos) van Petrohue. Helder smaragdgroen water met witschuimende koppen en in meerdere richtingen uitzicht op de omliggende vulkanen. Een hele fotogenieke tocht en een absolute aanrader als je naar dit gebied gaat.

Puerto Varas is een vriendelijk backpackersplaatsje, dat de sportieve sfeer van de zomer- en wintersporten uitstraalt. Een prima plek voor de actieve en sportieve reiziger.