Chili

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Chili image

Chili

Chili
Zuid Amerika
Wimraaijen

VIIDEOCLIP - tennisballetje door Zuid-Amerika

Tegenwoordig gaan ongeveer vijftien tennisballen vast mee op reis. Het begon in Zuid-Amerika. Ik had bedacht dat een tennisbal heel zichtbaar is, gemakkelijk beweegt, ik heb veel afgedankte in een jaar en ik kan ze gemakkelijk weggeven aan kinderen die ik onderweg tegenkom. Bovendien zijn ze niet van elkaar te onderscheiden.
Mijn idee was dat het balletje de hoofdrol speelt in een clip en daarin de lijn van mijn reis volgt. Bovendien hadden we met onze band Mind the Gap net een paar nummers opgenomen, waaronder "Laat Gaan", een prima nummer voor de clip.
Het bleek een gouden greep. Iedereen werkt graag mee en je legt er echt goede contacten mee.
Bij deze eerste reis, van Santiago naar Rio, was het meteen raak. We zaten op een boot, waar een net gevangen haai op een tafeltje lag. Ik durfde het bijna niet te vragen. Maar ze begrepen het idee direct. Het balletje werd onder de haai gelegd en de buik open gesneden, alsof het balletje er uit gehaald werd.
Daarna werd het balletje op de kade de wijde wereld in gestuurd. Via Atacama, Argentinie, naar Rio. Daar werd het door een Braziliaanse schone weer in het water gegooid...