Chili

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Chili image

Chileense kust

Chili
Zuid Amerika
Marscham

Chileense kust

We wilden graag de fjorden en gletsjers aan de Chileense kust zien en de enige manier is per boot. Dit kun je per ferry boot doen of met een cruiseboot. De prijs viel hartstikke mee dus de keuze was makkelijk gemaakt! Voor 2 weken op de luxe Norwegian Sun, cruisen langs de Chileense en Argentijnse kust via Kaap Hoorn, Falkland Eilanden en Montevideo.
Wel zat onze hut op de onderste verdieping, zonder raam en de kleinste die er was... (Zelfs dit was nog ruim genoeg voor ons!)

Onze angst dat cruisen alleen iets voor bejaarden was kwam wel een beetje uit. En zonnen op het Lido deck was er ook niet bij, errug koud langs de kust.

In Chili hebben we stops gemaakt in Puerto Montt, Puerto Chacabuco en Punta Arenas. Daar hebben we een penguin kolonie bezocht, heel schattig!
Vervolgens met de boot door de fjorden en de Strait of Magellan.
Vooral de tocht door de Beagle Channel was erg mooi, vlak langs verschillende gletsjers, o.a de Holanda glacier.
Ook aangemeerd in Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld. Vanuit hier vertrekken de meeste tochten naar Antartica. (Goede reden om nog eens terug te komen :-))

Daarna een hele dag langs Kaap Hoorn gevaren, deze plek is door de Nederlanders ontdekt en berucht vanwege de vele schepen die hier gezonken zijn.
Ons bootje heeft de ruwe zee gelukkig goed doorstaan!

Foto's

cad36.jpg
cad36.jpg
Marscham
5138d.jpg
5138d.jpg
Marscham
d99bd.jpg
d99bd.jpg
Marscham