Atacama

Indio Muerto

Indio Muerto
Foto door : album-editions
Het centrale deel van de Atacama woestijn in het noordelijk deel van Chili staat bekend als het droogste gebied op aarde. Er zijn onvruchtbare en angstaanjagende stukken waar sinds het begin van de officiële metingen nog nooit een druppel regen is gevallen. Er is hier nauwelijks enige flora en fana te bekennen. Wel zijn er de restanten van alles wat ooit door mensen is achtergelaten. Op onze reis door de woestijn komen we in de Pampa del Indio Muerto -de vallei van de dode indiaan... Het gebied is hier volkomen onvruchtbaar door het meedogenloze klimaat maar daardoor een perfecte conservator. Dit was de streek waar eind 19e eeuw duizenden Chilenen naar toe trokken om nitraatlagen af te graven. Vele oude mijnvestingen én hun doden liggen er na het vertrek van de mijnwerkers verlaten bij...
0
2

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
291
Geplaatst op
05 mrt 2010
Land
Bestemming
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Indio Muerto"

  • profile image comment

    Indrukwekkend. Origineel dat je het onderwerp van de foto onscherp hebt gehouden. Dat past goed bij de informatie die je eronder hebt toegevoegd.

    Door leonvanmaenen • geplaatst op 2010-03-07 12:05:43
  • profile image comment

    vind het een bijzondere foto, met goede info ook. (wist ik niet). Ik vraag me af om de doden hier niet automatisch in mummy's veranderen, omdat het er zo droog is..

    Door mama-afrika • geplaatst op 2010-03-06 01:22:37

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.