Atacama

De Atacama woestijn gelegen in het noorden van Atacama bevat het pittoreske dorpje San Pedro de Atacama. Hier heb je het idee dat je in het Amerikaanse wilde westen bent aangeland. De tijd heeft er zo ongeveer stilgestaan, ook al heeft het toerisme er zijn intrede gedaan. Nog een interessante astrologische plek van Atacama is hier de maanvallei waar de zonsondergang fantastisch schijnt te zijn. Hiervoor moet je wel een 3000 meter hoge duin beklimmen waarbij je gegarandeerd gezandstraald wordt.

Informatie over Atacama

Beste foto's & tips van Atacama

'158632' door Bianca '158632' door Bianca

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Zonsopkomst bij de...

Bianca

Een van mijn memorabelste momenten: zonsopkomst bij de tatio geysers. We moesten heel vroeg op, heel lang in de bus zitten en koulijden, maar eenmaal daar... was alles snel vergeten!

'427203' door EvanderHel '427203' door EvanderHel

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Valle de la Luna

EvanderHel

Op 17 kilometer van het dorp San Pedro ligt de 'Vallei van de Maan', een van de droogste stukken van de Atacama woestijn. Verstikkend stoffig en dorstig heet. Deze foto heb ik gemaakt in de avond, een prachtige afsluiting van een mooie dag met de laatste zonnestralen en het opstuivende zand van de warme wind. Een uur later was het hier donker.

'361534' door wisseschout '361534' door wisseschout

ChiliAtacama

ChiliAtacama

Geprikt worden door..

wisseschout

Geprikt worden door een cactus betekend dat je niet goed oplet. Dat was hier niet het geval. Ik lette heel goed op, want je wilt toch niet van deze doorns in je handen. De woestijn in Chili is prachtig en deze foto is genomen tegen de Andes aan. De luchten....wow. En verder bestaan er wel 3500 soorten cactussen en ze worden gebruikt voor voedsel/drank/medicijnen/bouwmaterialen en gereedschap.

Laat kaart zien