Chili Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Achtervolg de eclips

Gepubliceerd: 05 mei 2010
0

Niet met CD'tjes voor de ogen, of zelfgemaakte niet-werkende brilletjes. Ervaar de zonsverduistering deze zomer op een unieke manier, namelijk vanuit een vliegtuig!

Op 11 juli dit jaar zal het passeren van de maan tussen de aarde en zon zorgen voor een totale zonsverduistering. Onze planeet zal hierdoor zo'n vier minuten in totale duisternis gehuld worden. Dit is nergens aan de grond beter zichtbaar dan in de buurt van Frans-Polynesië en Paaseiland. Maar wil je echt op een unieke locatie zitten, dan is er nog één locatie die alle andere bestemmingen topt.

Uniek

De Eflight 2010, een speciaal ontworpen Airbus A319, zal vanaf Tahiti rechtstreeks in de richting van de maan vliegen. Aan de linkerzijde van het vliegtuig zijn alle stoelen verwijderd, zodat iedereen zo'n goed mogelijk zicht heeft op de eclips. Het vliegtuig zal ongeveer 2500 kilometer naar het oosten vliegen, alvorens terug te keren. Tijdens de reis door de enorme schaduw van de maan krijgen de gelukkigen een waanzinnig en volledig uitzicht op de eclips, die vanaf deze plek zelfs 9,5 minuut in beslag zal nemen - dat is dus ruim twee keer zo lang als op de grond.

Prijzig

Een unieke reis als deze is uiteraard niet goedkoop en het vliegtuig beschikt maar over een beperkt aantal zitplaatsen. Slechts 41 mensen krijgen de kans om de eclips op deze manier te bezichtigen. Voor €7000 heb je een uitzicht via een eigen venstertje in het vliegtuig. Vind je het niet erg om te delen dan betaal je € 5000 per stoel. De vlucht van en naar Tahiti en het verblijf aldaar is niet inbegrepen.


Foto: Leeuwtje.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.deel dit artikel met je vrienden:
Meer Chili artikelen
Reisnieuws
De 6 nieuwste backpackbestemmingen

05 apr 2017, Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder con...

1
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.