Highlights Chili onbeschadigd image
Arnieh

Highlights Chili onbeschadigd

Ondanks alle ellende en een dodental van bijna achthonderd na de aardbeving van 27 februari, halen de Chileense autoriteiten toch lichtelijk opgelucht adem. De belangrijkste toeristentrekpleisters van het land lijken niet of nauwelijks beschadigd door de natuurramp.

De infrastructuur in Patagonië en de Atacamawoestijn en het Paaseiland blijken de aardbeving goed doorstaan te hebben. De toeristen kunnen dus weer komen. Vanaf gisteren is het vliegveld van hoofdstad Santiago heropend voor commerciële vluchten.

Alles in orde

Een fijne aanblik zal het vliegveld niet bieden, want er is structurele schade aan de douane- en immigratiezone. In Santiago is pas net weer elektriciteit, telefoon en openbaar vervoer. Volgens een woordvoerder van Turismo Chile is de infrastructuur ‘in orde’.

Terug in de haven

Nu het vliegveld weer open is, meerde cruise-aanbieder Princess Cruises dinsdag ook weer aan in de haven van Valparaiso. Zo konden hun passagiers een terugvlucht vanuit Santiago nemen. Zolang er niet gevlogen kon worden, werden de mensen aan boord gehouden.

Concepción

Het lijkt allemaal wat snel, na een aardbeving die bij tien zwaarste ooit hoort en waardoor zo’n twee miljoen mensen getroffen zijn. In de zwaarst getroffen stad Concepción is nog steeds amper drinkwater en elektriciteit, de noodhulp komt nu pas goed op gang.

2.5 miljoen toeristen

Toch is het logisch dat er zoveel waarde wordt gehecht aan het herstel van het toerisme. Elk jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen toeristen het land. In 2005 leverde het toerisme ruim 3,3 miljard euro op, waarvan 1 miljard van buitenlandse toeristen afkomstig.


Foto gemaakt door Leeuwtje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.