Chili Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Highlights Chili onbeschadigd

Gepubliceerd: 04 mrt 2010
0

Ondanks alle ellende en een dodental van bijna achthonderd na de aardbeving van 27 februari, halen de Chileense autoriteiten toch lichtelijk opgelucht adem. De belangrijkste toeristentrekpleisters van het land lijken niet of nauwelijks beschadigd door de natuurramp.

De infrastructuur in Patagonië en de Atacamawoestijn en het Paaseiland blijken de aardbeving goed doorstaan te hebben. De toeristen kunnen dus weer komen. Vanaf gisteren is het vliegveld van hoofdstad Santiago heropend voor commerciële vluchten.

Alles in orde

Een fijne aanblik zal het vliegveld niet bieden, want er is structurele schade aan de douane- en immigratiezone. In Santiago is pas net weer elektriciteit, telefoon en openbaar vervoer. Volgens een woordvoerder van Turismo Chile is de infrastructuur ‘in orde’.

Terug in de haven

Nu het vliegveld weer open is, meerde cruise-aanbieder Princess Cruises dinsdag ook weer aan in de haven van Valparaiso. Zo konden hun passagiers een terugvlucht vanuit Santiago nemen. Zolang er niet gevlogen kon worden, werden de mensen aan boord gehouden.

Concepción

Het lijkt allemaal wat snel, na een aardbeving die bij tien zwaarste ooit hoort en waardoor zo’n twee miljoen mensen getroffen zijn. In de zwaarst getroffen stad Concepción is nog steeds amper drinkwater en elektriciteit, de noodhulp komt nu pas goed op gang.

2.5 miljoen toeristen

Toch is het logisch dat er zoveel waarde wordt gehecht aan het herstel van het toerisme. Elk jaar bezoeken zo’n 2,5 miljoen toeristen het land. In 2005 leverde het toerisme ruim 3,3 miljard euro op, waarvan 1 miljard van buitenlandse toeristen afkomstig.


Foto gemaakt door Leeuwtje.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Chili artikelen
Reisnieuws
Dit is waarom je editie 68 in huis móét hebben

29 sep 2017, Columbus-editie 68 is uit! In deze editie leggen we je haarfijn uit hoe je luxe for less regelt. Decadentie voor een zacht prijsje dus. Verder maken we een good old American roadtrip door de staat Idaho, zetten we onze tanden letterlijk en figuurl...

0
Reisnieuws
De 6 nieuwste backpackbestemmingen

05 apr 2017, Eigenlijk zou iedereen tenminste één keer moeten backpacken, want het is een onvergetelijke en compleet nieuwe reiservaring. Vermijd dan wel de platgelopen backpackersoorden. Wij helpen je op weg met de nieuwste backpackbestemmingen op ieder con...

1
Reisnieuws
Door: Noor Dekker
Klimaatverandering. Een gevaar voor werelderfgoed

19 nov 2016, Archeologen mogen hun borst letterlijk nat gaan maken. Volgens het rapport van Environmental Research Letters lopen meerdere UNESCO Werelderfgoederen het risico om voor het jaar 2100 onderwater te staan of beschadigd te zijn. Nog even en dan zijn ...

1

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.