arica

Foto door Reisreporter Obiwan

Chili ligt in Zuid-Amerika met ruim 17 miljoen inwoners en grenst aan de landen Argentinië, Bolivia en Peru. Door zijn lengte heeft het land van noord naar zuid verschillende klimaten. Van de droge woestijn in het noorden tot aan de gletsjers in Patagonië, en daartussen regenwoud, vulkanen en bergen met allerlei soorten vegetatie. De natuur is meteen ook de belangrijkste attractie van arica, maar de cultuur mag ook niet ongenoemd blijven.

Chili heeft veel Spaanse invloeden. De hoofdstad is Santiago waar je talloze historische gebouwen vindt, zoals het regeringsgebouw Palacio de la Moneda. Wandel door de hippe wijk Bellavista, met vele restaurants, winkeltjes en kleurrijke herenhuisjes. Met de auto of kabelbaan kun je naar Cerro Cristóbal, genieten van het mooiste uitzicht en daarna nog enkele uren hier doorbrengen. Het park is immers groot genoeg. In de Maipo vallei vind je wijnlanden waar je deel kunt nemen aan rondleidingen en wijn kunt proeven.

In het noorden in de Atacamawoestijn ligt aan de kust de belangrijkste havenstad Antofagasta.   Bezoek de Chuquicamata, de grootste open kopermijn in de wereld. Vergeet niet om een kijkje te nemen bij La Portada, een rotsformatie in de zee dat lijkt op een boog. Het is in 1990 officieel verklaard tot natuurmonument. De Atacamawoestijn gebied heeft nog meer te bieden: San Pedro en Fort van Quitor of de maanvalleien, zoutmeren, flamingo’s en oneindige woestijn rondom de stad. Je blijft op de achtergrond zicht houden op Het Andesgebergte en de vulkanen van Bolivia.

Lauca NP is de thuisbasis van adembenemende landschap, met sneeuw bestrooide vulkanen, sprankelende meren en geïsoleerde warmwaterbronnen. Maar je vindt er ook dorpjes en een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het meest spectaculaire van het park is misschien wel de glinsterende Lago Chungará, een van 's werelds hoogste meren met Volcán Parinacota en de slapende vulkaan met zijn  tweelingbroer, Volcán Pomerape, net over de grens.

La Serena is een kustplaatsje en kent veel bijzondere gebouwen en mooie kerktorens die een neo-koloniale sfeer uitstralen. Op het plein van de stad kan worden geschaakt en er staat vaak een ambachtelijke markt. In de buurt van La Serena ligt het dorpje Vicuña. Een schilderachtig plaatsje waar de nationale drank van arica wordt gemaakt. De havenplaats Puero Natales met houten, gekleurde huisjes  gelegen aan een fjord mag je niet missen. Punta Arenas is het meest zuidelijke punt van het land en wordt vooral bezocht vanwege de meren en de fjorden. Het klimaat is er ook erg aangenaam. Het is tevens het uitgangspunt om met een boot naar Vuurland te varen. Torres del Paine NP is met bergen, riviertjes, weides en gletsjers misschien wel het hoogtepunt van arica. Je kunt er ook hiken of met een huurauto het gebied verkennen.

Kom je naar arica, dan kom je voor de natuur!

Informatie over arica

Beste foto's & tips van arica

'1106823' door Obiwan '1106823' door Obiwan

Chiliarica

Chiliarica

Roodkopgieren boven..

Obiwan

De Roodkopgieren zijn veelvuldig aanwezig boven de stad Arica maar om deze van dichtbij te kunnen zien moet je naar boven. De meer dan 100 hoge klif, El Morro de Arica, geeft een prachtig uitzicht over de stad en omgeving. De gieren hebben hier hun eigen domein want een groot deel van de dag foerageert hij, waarbij hij zo veel mogelijk gebruikmaakt van thermiek. Arica is de droogste stad op aarde en wordt ook wel "stad van de eeuwige lente" genoemd. Het is een echt surfstadje en staat zelfs bekend als de beste surfbestemming in heel Chili.

Laat kaart zien