Zuidoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bar do Arente: vis eten aan het strand!

Zuidoost Brazilie,
Brazilië


Florianopolis is een gemeente op Santa Catarina, een eiland in het zuiden van Brazilië. De locals praten er zo trots over dat je meteen je voeten in het warme zand wilt onderdompelen op een verlaten strand. Floripa, zoals het liefkozend genoemd wordt, is een plek om te aanbidden.

Bar do Arente
Een van de redenen om te reizen is de plaatselijke keuken. Het kan een reden zijn om verliefd te worden op een bestemming. Floripa biedt veel restaurants en eetgelegenheden waarvan een niet onbelangrijk deel zich bevindt aan een van de vele stranden. Vis is er goed vertegenwoordigd.

Je weet wat ze zeggen: eet daar waar de locals ook eten. Arante Bar (Bar do Arente) is zo'n plek. Je kunt dit restaurant, dat zich specialiseert in vis en schaaldieren, vinden op Praia do Pântano do Sul. Een strand in het zuiden van het eiland. Het restaurant staat pal naast het strand in een buurt waar beelden van traditionele tijden je netvlies binnendringen, toen vissers en hun vis nog overvloedig waren.

Het restaurant biedt een grote variëteit aan vis en ander eten uit de zee. Van gebakken vis tot oesters in olijfolie. Hier glijdt het eten makkelijk naar binnen, zeker als het begeleidt wordt door een glas heerlijke wijn.

De muren en het plafond zijn compleet bedolven onder papieren briefjes waarop bedankjes en complimenten staan die zijn geschreven door dankbare en tevreden klanten. Hygiënisch? Misschien niet heel erg, maar het zal je eten niet beïnvloeden. Grappig en bijzonder? Dat zeker! Elke zondag is er een buffet.

Een prettige plek om zij aan zij met de locals te genieten van heerlijk eten. Bom Apetite!