Zuidoost Brazilie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Schilderachtig Paraty

Zuidoost Brazilie,
Brazilië


Paraty is een schilderachtig plaatsje dat op de werelderfgoederenlijst van de UNESCO staat. Paraty ligt aan de Costa Verde, tussen Rio en Sao Paolo. Door de bewoners wordt Paraty 'Parel uit de koloniale tijd' genoemd.
In de 17e eeuw was Paraty een belangrijke doorvoerhaven voor het goud gedolven in de staat Minais Gerais. Het oude centrum is sinds de 18e eeuw bijna niet veranderd en is verboden voor auto’s. Het is zeer de moeite waard om door de kleine straatjes te slenteren, langs koloniale kerkjes en pleintjes. Het lijkt een reis terug in de tijd, want ook de wegen zijn in oorspronkelijke staat gehouden. Naast de fraaie architectuur, is ook de ligging geweldig: direct aan de kust en omgeven door het Mata Atlantica regenwoud. Je kunt hier genieten van zon, zee, strand.
Paraty heeft mooie baaien en idyllische stranden.Vanuit de haven kun je een excursie maken naar de vele omliggende, soms onbewoonde en vaak privé eilandjes. Klik [url="http://andrevanluttikhuizen.blogspot.com/2010/12/brazilie-paraty.html" target="_blank"]hier[/url] voor foto's.