Zonde! Dit tropische paradijsje mag niet bezocht worden image
Shyonen

Zonde! Dit tropische paradijsje mag niet bezocht worden

Een onbewoond eiland met steile rotspartijen, ongerept regenwoud en een helderblauwe zee vlak voor de Braziliaanse kust. Klinkt als de perfecte vakantiebestemming, toch? Niet als je weet dat hier minstens 4000 extreem giftige dieren voorkomen ...



Op dit eiland loop je gegarandeerd een slang tegen het lijf! (Foto: Prefeitura Municipal Itanhaém, Flickr)



Het Ilha da Queimada Grande – ook wel bekend als Snake Island - ligt vlak voor de kust van Sao Paolo. Het eiland is niet groot, zo’n 43 hectare, maar dat betekent niet dat het er veilig is. Sterker nog: de Braziliaanse overheid schat het gevaar van de Bothrops insulatis (of: gouden lanspuntslang) zo groot, dat naast een handjevol wetenschappers niemand er voet aan wal mag zetten.



Hersenbloedingen



De dieren zijn geelbruin van kleur en komen nergens anders ter wereld voor. Ze zijn familie van de adder en worden gemiddeld 70 centimeter lang. Het gif van de slangen brandt door de huid heen en veroorzaakt bloedblaren, misselijkheid, zwellingen, nierfalen en hersenbloedingen. Vooral uit de buurt blijven dus!



Dodelijk



Of er ooit iemand overleden is aan de beet van de Bothrops insulatis is onbekend. Het slangeneiland is al tientallen jaren onbewoond, maar alles duidt erop dat een beet absoluut kan leiden tot de dood. Zeker als we de bloederige urban legends van locals mogen geloven…



A fisherman’s tale



Er doen verschillende verhalen de rondte over het mysterieuze eiland. Zo zou een arme visser er ooit hebben aangemeerd om bananen te plukken. Dagen later werd hij in zijn bootje aangetroffen, morsdood en middenin een plas bloed. Als klapper op de vuurpijl had hij wel honderd slangenbeten over zijn hele lichaam. Geen fijne manier om aan je einde te komen!