Rio de Janeiro reisblogs

Rio here I come

jeannette was er (tot 27 jul 2010) Gepost op 15 aug 1011 reacties

Van de Pantanal naar Rio, een grotere overgang kan je je bijna niet voorstellen. Van de meest onbewoonde wereld naar de meest bewoonde en geleefde stad: Rio de Janeiro.

We vliegen van Cuiaba naar Rio vandaag. Ik ben een beetje zenuwachtig want ik heb veel verhalen, ook van dichtbij, gehoord over gewelddadige berovingen hier. Bewust hebben we deze 4 nachten Rio op het eind van onze reis geboekt met het idee: worden we beroofd dan hebben we toch alles gedaan en kunnen we naar huis. Vorig jaar zijn we beroofd in Buenos Aires en dat speelt zeker nog mee.
De trouwring gaat in de heupgordel onder de broek en de creditcard in de bh: “Rio here I come”.
Aangekomen op het vliegveld Santos Dumont dat midden in de stad ligt nemen we de taxi. “Where do you want to go?”, vraagt de chauffeur.
“ Ipanema, the Mango tree Hostel". “ That is not on my list of hotels, do you know the adress?”
“No i don 't know.... “. Ik heb ergens op een papiertje Posto 9 Ipanema beach opgeschreven, dat je daar moet uitstappen als je met de bus gaat. De taxi rijdt Ipanema binnen en er wordt hier en daar gevraagd, niemand kent dit hostel. Ik zie spookbeelden dat de taxi ons in deze donkere nacht ergens met de enorme berg bagage op straat zet in dit "enge" Rio.
Er wordt druk gebeld met de centrale en na enkele minuten komt het verlossende antwoord met het adres: Lang leve het internet!
Een kleine blauwe deur zonder naam geeft toegang tot een heerlijke binnenplaats met hangmatten en koud bier. We hebben de grootste prive kamer van tevoren geboekt en het ligt nog geen 100 meter van het strand, een heel goed hostel dat ik gevonden had via een tip op Columbus.
De dagen die erop volgen merken we dat Rio helemaal niet eng is. We voelen ons zelfs erg prettig op straat. Het is erg schoon en we zien geen zwervers of bedelaars. Van mensen die er wonen horen we dat het de laatste jaren enorm verbeterd is. Sinds Lula, de sociale en zeer geliefde president aan de macht is hebben veel armen werk gekregen. We zien dan ook dag en nacht schoonmakers aan het werk op straat.
We genieten enorm van deze stad die alles in zich heeft: natuur, stranden, cultuur en de meest mooie ligging. Je kunt je hier weken vermaken. Ik moet maar een keer terug....

jeannette Positie 46 (41227 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 4005 Blogs: 65 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
The mango tree hostel
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

StephanieMartijn

Door: StephanieMartijn • Geplaatst op

Leuk om te lezen! Krijg zelf ook meteen zin om er heen te gaan! Gelukkig was er een veilige sfeer!

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Leuk beschreven en viel die credit card niet op onder je t'shirt? Fijn dat Rio zo mee viel en jullie een leuk hostal hadden bij het beroemde strand.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Dat zijn de goede verrassingen. Jullie alertheid is erg hoog na jullie BA ervaring volgens mij. En helemaal top: RR werkt dus!
Leuk deze kant van RIo te horen want dat beeld had ik nog niet.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Goed gescheven verhaal weer. Wij hadden hetzelfde: van te voren het idee van o, o, dat wordt oppassen daar, maar het viel reuze mee. Ook 's avonds laat over straat gelopen en geen moment een onveilig gevoel gehad. Inderdaad, zoals Gerholdt terecht schrijft, je gezonde verstand gebruiken en je niet te veel laten beinvloeden door slechte verhalen, Ook in Salvador, met geen beste reputatie, hebben we relaxed 's avonds rondgewandeld.

Jelle51

Door: Jelle51 • Geplaatst op

Nou gelukkig Jeannette, je zag er zo tegen aan. Ik zal het Wia ook laten weten, misschien wil ze dan wel naar Brazilië!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.