Rio de Janeiro reisblogs

Verslag reis

leonboog was er (tot 03 okt 2009) Gepost op 10 jan 101 reacties

12-09-2009
Het programma was wat aangepast, we vlogen pas tegen de avond. S´ Om 1 uur vertrokken richting schiphol. Onderweg stond de haringvliet brug open. We waren op tijd op schiphol, ongeveer om 4 uur. Auto bij lang parkeren gezet en naar gate 18 bij koffiecorner. Om 7 uur vlogen we naar Lissabon. Vlucht van iets meer dan 2 uur.

In Lissabon gingen we met de bus naar de gate. We vertrokken om middernacht naar Rio. Vlucht van 9 uur en 15 minuten. Volle vlucht inclusief huilend kind. Kon wel redelijk slapen. We moesten lang wachten op wat te drinken. Kwamen net iets over 5 uur in Rio aan. We moesten lang wachten op bagage, waren wel zo door douane heen. De bagage van de reisleider, Marcel kwam niet. Wij gingen alvast door de controle heen, daar stond Rodrigeus, nederlands sprekende braziliaan al op ons te wachten. Wat rondgelopen op het vliegveld tot Marcel alle formaliteiten had afgerond, geld gewisseld 150 euro ongeveer 350 real .

13-09-2009 Rio

Bij de luchthaven zagen we als eerste zwaluwen, onderweg zilverreigers en zwarte gieren. Fregatvogels bij het hotel en een steenduif in de bomen. Ook hoorde we de kiskadee.
We reden door tunnels naar `Ons`gedeelte van de stad.

We vertrokken naar hotel Debret. Eerst onze spullen naar kamer 902 gebracht, en wat gegeten op verdieping 11 met uitzicht op het strand. Opgeknapt en we vertrokken om half elf richting Corcovado. Hier gingen we met busjes omhoog na in de rij gestaan te hebben. Er vlogen zwaluwen en zwarte gieren rond het Christusbeeld. Ik zag ook nog een neusbeertje. Toen we terugliepen naar de bus zagen we de eerste tanagar, groenkop.
Na Corcovado bezochten we nog een ander uitzichtpunt waar ook wat penseelaapjes zaten. Vervolgens gingen we naar een leuk restaurant waar een geel trammetje langs reed. Anke soep, ik een kipgerecht met cashewnoten.

Van dit restaurant naar Het Suikerbrood. Via twee liften omhoog. Vanwege het mooie weer hadden we mooie uitzichten. We zagen niet veel vogels. Hierna gingen we weer terug naar hotel, gelijk wat boodschappen gedaan, ik bracht de spullen terug naar de kamer en ging vervolgens naar het strand om daar een biertje te drinken. We zatten hier samen met Ellie en later ook Sven en Ruud, een heerlijke avond aan het strand. Steeds dezelfde man kwam langs joggen. We zagen nog een stern op het water. Douchen en om acht uur gingen we naar een plaatselijk restaurant. Lopend buffet waar je voedsel werd gewogen. Heerlijke toetjes. Terug naar het hotel om als een blok in slaap te vallen.

Vogels

Steenduif, zwaluwen sp. green headed tanagar, grote zilverreiger, fregatvogel, stern, kiskadee, rotsduif, zwarte gier. Stern sp.

leonboog Positie 25727 (0 p.) Lid sinds 01-12-2009 Foto's en tips: 149 Blogs: 6 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Copacabana op een vrije dag
blogfoto nr. 2
Het suikerbrrod
blogfoto nr. 3
Neusbeertje zoekend tussen afval bij chriistusbeld
blogfoto nr. 4
Penseelaapje in boom bij parkeerplaats
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vogelreis eerste dagen
4 1
Gepost op 13 augustus
Ethiopië Addis Abeba
Tears of the moon en het nijlpaard
1 3
Gepost op 10 januari
Botswana Okavango Delta
Door het Panamakanaal
4 2
Gepost op 29 december
Panama Panama stad

Reacties bij deze blog

anick01

Door: anick01 • Geplaatst op

Hallo,

Ik zie dat u in Rio de Janeiro bent geweest. Ik en mijn vriend gaan rondreizen in Argentinië en Brazilië in oktober. Bedankt voor de tip, wellicht kunnen we dat gaan bekijken als we er zijn. Wij hebben een aantal punten waar we niet uit komen voor de reis. Wat ik lastig vind om te bepalen is hoe je het beste kan reizen in Rio en omstreken.

Wij verblijven een paar dagen in Rio en willen dan een klein stukje afreizen naar het zuiden bijvoorbeeld naar Angra dos Reis of Mangaratiba.
- Bent u zelf vanaf de luchthaven van Rio naar het zuiden afgereisd? Richting Angra dos Reis of Ilha Grande? En terug?
- Hoe kan je het beste reizen? Per auto / bus of taxi cq privé transfer?
- Zijn er bustransfers naar Angra dos Reis en omstreken rechtstreeks vanaf de luchthaven? Op internet las ik e.e.a. over reizen per bus via Rodovia Novo Rio busstation. Heeft iemand ervaring met het reizen vanaf deze busterminal? Is het veilig?
- Zijn er überhaupt tips cq. belangrijke zaken om rekening mee te houden als je reist in Brazilie, Rio en omstreken?
- Over Rio lees je op internet veel over onveiligheid. Hoe kun je Rio en de belangrijkste trekpleisters het beste bezichtigen? Ik las ook dat Taxi’s niet altijd veilig zijn

Ik realiseer me dat het aardig wat vragen zijn maar hoop dat u mij kunt helpen.
Alvast bedankt,

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.