Rio de Janeiro

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rio de Janeiro image

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro
Brazilië
Montsemario

31 oktober t/m 3 november: Rio de Janeiro

En toen waren we op onze eindbestemming. Jammer, maar ook fijn. Want we gingen lekker aan de caipirinha, strand em de samba. Dachten we.
Vierëneenhalve week in Zuid-Amerika met prachtig weer (behalve ´n paar middagen in Cusco) en je komt in Rio, en het is bewolkt, 21 graden. Tsja. In het hotel blijven is ook zo wat. Dus zijn we doorgegaan met wat we de laatste tijd hebben gedaan: Er iets van maken. Dus zijn we naar het Historisch museum, de haven, de kathedraal en het Maracana-voetbalstadium gegaan. En, toen op woensdagmiddag de zon ging schijnen, zijn we als de donder naar het Christusbeeld gegaan (de enige must-do die we gepland hadden). Helaas (en logisch) deed heel toeristisch Rio hetzelfde. Dus was het druk. Maar oh-zo-mooi. Vooral het uitzicht. Het Christus-beeld mag er zijn, maar om het nou een wereldwonder te noemen... (zeker na onze recente bezoeken aan Machu Picchu en Iguazu...). Gelukkig prachtige foto´s gemaakt, en de weg met het treintje ernaartoe is ook leuk, mooi. Ah, en op de andere bewolkte middagen zijn we lekker gaan wandelen langs de beroemde stranden, Copacabana en Ipanema.
Ons algemeen beeld van Rio is ons enigszins tegengevallen. Veel mensen op straat, veel verkeer (en dus stank) en de gebouwen zijn kolossaal en niet bijzonder. Je moet zoeken naar coloniale architectuur, die er wel is, maar schaars en slecht onderhouden. Ook de mensen zijn minder vriendelijk dan we verwachtten, zeker na de zeer charmante en vriendelijke Argentijnen, hebben we geen goede herinnering aan de Carioca´s (de bewoners van Rio). Hopelijk heeft het met de stad te maken, en niet met het land (te vergelijken met New York of Parijs? Wie weet...) Wat vaststaat is dat de waarschuwingen die van velen hadden gekregen, het goed op je portemonee letten, terecht is. Niet dat we bestolen zijn, maar Mario heeft 4 dagen lang krampachtig zijn portomonee met de hand in zijn broekzak vastgehouden. Dat gaf ons een geruster gevoel. En op sommige plekken die een foto waard waren, durfden we niet de camera tevoorschijn te halen. Erg jammer.

Over drie uur nemen we de taxi die ons, na 1 uur in de file te hebben gestaan, op het vliegveld zal droppen. We vliegen richting Madrid om 21u (Middernacht Nederlandse (winter)tijd). Zo rond half drie ´s middags van vrijdag 4 oktober landen we op Schiphol. Het zijn 5 fantastische weken geweest. We hebben heel veel zin om de foto´s op een groot scherm te zien em natuurlijk om jullie allemaal weer te begroeten.

Tot gauw!

Groetjes, Montse en Mario