Rio de Janeiro image
Lkoedam

Rio de Janeiro

Arme favela’s en rijke villa’s staan zij aan zij, onder toezicht van het wakend oog van de 38 meter hoge Christus. Slenter over de boulevard langs het bekendste strand ter wereld, en kijk landinwaarts naar het grootste stadsregenwoud ter wereld. Maar waar komen de Carioca, de locals van Rio zelf het liefst? Columbus vroeg het Carlos, Zoraise, Sergio en Amanda.Kunstzinnig Santa Teresa

Naam Carlos Magno Mendes de Cergueta Junior

Leeftijd 29 jaar

Woont inHoe ziet jouw doorsnee weekend eruit?

‘Normaal gesproken ga ik zaterdagmiddag’s hiken met een vriend. We doen dat in nationaal park Floresta da Tijuca (het grootste stadsbos ter wereld). Of we beklimmen we de berg P?o de Açucar, oftewel de Sugar Loaf.

De suikerberg?

Ja, dat is de benaming voor de hoogste punt in een reeks rotsen, tussen Urca en Copacobana, die eindigen in de oceaan. Eenmaal daar nemen we de Pista Claudio Coutinho de berg op. Achter de eerste berg heb je een pad naar links die stijl omhoog gaat. Na een half uur klimmen sta je tussen de twee bergen in. Als je dan een stukje naar rechts loopt en het middelste paadje neemt, ben je middenin de jungle. Vanaf zeven uur ’s avonds is de kabelbaan gratis en daarmee dalen we weer af, op weg naar huis.

Wat bedoelde eerder je met ‘normaal gesproken?’

‘Sinds kort heb ik een vriendin en daar doe ik hele andere dingen mee.’

Zoals?

‘Op onze tweede date heb ik een roeibootje gehuurd aan het Lagoa Rodrigo de Freitas. Met uitzicht vanaf het water over de stad peddelden we met zonsondergang het meer over, romantischer kan bijna niet. Missie geslaagd!’Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.  


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.